Вятър и слънце ни очакват в края на седмицата

0
Днес в повечето райони максималните температури ще бъдат между 26° и 31°
Днес в повечето райони максималните температури ще бъдат между 26° и 31°

Днес в повечето райони максималните температури ще бъдат между 26° и 31°

С умерен, в източните райони и северно от планините - силен, поривист южен вятър ще се пренася по-топъл въздух и температурите днес ще бъдат по-високи, в сравнение с четвъртък. В повечето райони минималните ще бъдат между 7° и 14°, а максималните - между 26° и 31°, малко по-ниски в крайните северозападни райони.

В сутрешните часове в котловините и по долините на реките в Югозападна България ще бъде с краткотрайни мъгли, но през деня ще бъде слънчево, с разкъсана, средна и висока облачност, сочат данните от НИМХ.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево с разкъсана средна и висока облачност. Ще духа умерен и временно силен юг-югозападен вятър. Максималните температури ще бъдат от 21° до 27°. Температурата на морската вода е 19 - 21°. Вълнението на морето ще е 2 - 3 бала.

В планините ще има разкъсана средна и висока облачност, значителна по южните склонове. Ще духа силен, по билата и бурен юг-югозападен вятър. Температурите ще се повишат и максималната на височина 1200 метра ще бъде около 24°, на 2000 метра - около 15°.

В събота ще остане ветровито, с умерен, в районите разположени в близост до северните склонове на планините, силен и бурен вятър от юг-югозапад. Ще преобладава слънчево време. Ще бъде топло за втората половина от октомври с минимални температури между 11° и 16° и максимални - между 25° и 30°, в отделни райони, чувствителни на южен вятър - до 32 - 33°.

В неделя ще се задържи топло за сезона. Облачността ще е променлива, но вероятността за валежи - малка. След обяд вятърът ще отслабне, а привечер в Северна България ще се ориентира от запад-северозапад и с него ще започне да прониква по-хладен въздух.

В началото на новата седмица ще има променлива, често значителна облачност, почти без валежи. Температурите ще се понижат, но ще останат по-високи от обичайните, минималните между 10° и 15°, а максималните - между 20° и 25°.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари