Кола се вряза в протестиращи в Сиатъл

2
Напрежението в САЩ продължава
Напрежението в САЩ продължава Снимка: Reuters

Шофьорът е стрелял по демонстрантите

Отново напрежение на демонстрациите срещу расизма и полицейското насилие в Съединените американски щати – кола се вряза в протестиращите в Сиатъл.

Вълната от протести, завладяла Северна Америка след убийството на 46-годишния чернокож жител на Минесота Джордж Флойд, започва да утихва, предава bTV.

Снимка: Reuters

И въпреки че тя започна като мирен протест срещу полицейското насилие, скоро нещата излязоха от контрол. Палежи, грабежи и вандалщини опорочиха мирния протест на гражданите.

Нещата ескалираха дотам, че дори в един от най-либералните градове на Съединените щати – Сиатъл, на мъж не му издържаха нервите и той се вряза с колата си в протестиращите и откри огън.

В стрелбата е пострадал най-малко един човек, който в момента се възстановява в болницата, а нападателят задържан от местната полиция.

Минеаполис, градът, от който започнаха демонстрациите, бавно започва да се съвзема от пожарите и разрушенията. Без организация, хората идват сами или на групи, въоръжени с метли и лопати, за да почистват разрушенията.

Въпреки че хората подкрепят протестите, те не са съгласни с последвалите палежи и разрушения.

Трагично е как всичко се преобърна в нещо различно от това, от което започна в началото. И всичко се превърна в насилие и разрушение на собствеността, което е много лошо, защото отвлече вниманието на хората от истинската трагедия, а тя е че имаме нужда от реформа в полицията. Това трябва да спре. Не можем да си позволим повече убийства. Трябва да спрат. На хората им дойде до гуша“, коментира Джош, жител на Минеаполис.

Снимка: Reuters

Подкрепата за реформа в полицейската система в щатите вече започна.

В Минесота от градската управа решиха да разформироват полицията и да я преструктурират наново, а в Ню Йорк приеха част от фондовете за финансиране на полицията да отидат за социални нужди.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари