Кола без шофьор избяга от полицията!

4
Куриозният инцидент поставя доста въпроси за бъдещето на безпилотните автомобили
Куриозният инцидент поставя доста въпроси за бъдещето на безпилотните автомобили

Куриозният инцидент поставя доста въпроси за бъдещето на безпилотните автомобили

Няколко полицаи от Сан Франциско и шепа случайни минувачи станаха очевидци на първия в историята конфликт между закона и безпилотните автомобили. Патрулиращите офицери отбиха автомобил заради неработещи предни светлини, за да установят с изумление, че в него няма никого. Колата се оказа тестова на Cruise, компанията за безпилотно управление на GM, която провежда улични тестове в града със специално разрешение от властите, пише Automedia.bg.

Cruise, автопилот

Докато полицаите се чудеха как да постъпят, автомобилът-нарушител окончателно ги шокира, като потегли на своя глава. Цялата случка бе заснета от случаен минувач и предизвика сензация в Америка, както и много въпроси за бъдещето на безпилотните автомобили.

В интерес на истината, колата на Cruise не отиде далеч, а само пресече кръстовището и спря в зона, която компютърът явно е преценил като по-безопасна. По-късно от компанията уточниха, че автопилотът е действал "точно както е предвидено", и че полицаите, след като са се свързали с неин служител, не са съставили акт.

От Cruise обещаха да отворят специална телефонна линия, на която да звънят полицаите при проблем с техни автомобили - което предизвика доста насмешливи коментари в Twitter. Полицаите вероятно също няма да са очаровани от идеята, когато искат да спрат някого с неработещи светлини, първо да звънят в кол-център.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари