МВР са запорирали 14 коли на пияни или дрогирани в Русе

5
Съгласно НК съдът отнема в полза на държавата моторното превозно средство, послужило за извършване на престъплението
Съгласно НК съдът отнема в полза на държавата моторното превозно средство, послужило за извършване на престъплението Снимка: Архив

Съгласно НК съдът отнема в полза на държавата моторното превозно средство, послужило за извършване на престъплението

За 3 месеца – от 4 август до 17 ноември т.г., след промените в Наказателния кодекс, ОДМВР - Русе е запорирала 14 автомобила, карани от пияни или дрогирани шофьори.

Това става ясно от отговора на старши комисар Пламен Първанов, директор на ОДМВР - Русе, цитиран от БРЯГ.

За същия период са образувани 49 досъдебни производства по текстовете за управлението на моторно превозно средство с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 на хиляда, установено по надлежния ред. За същия период от време са иззети 14 МПС като доказателства по досъдебните производства.

Съгласно НК съдът отнема в полза на държавата моторното превозно средство, послужило за извършване на престъплението и е собственост на дееца, а когато деецът не е собственик - да присъди равностойността му.

На паркомястото, където се съхраняват въпросните МПС, се съхраняват и доказателства по множество други досъдебни производства, поради което заснемането би довело до недопустимо разкриване на доказателства. Това поясняват от полицията в Русе на искането да се направят снимки на мястото, където се съхраняват запорираните возила, въпреки че в други градове многократно бяха показани местата, където стоят колите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари