Кока-Кола ще инвестира 40 милиона лева в бизнеса си у нас

0
Като 12 милиона лева ще бъдат инвестирани в следващите 4 месеца
Като 12 милиона лева ще бъдат инвестирани в следващите 4 месеца Снимка: Shutterstock

Производителят на безалкохолни напитки Кока-Кола планира да инвестира 6 милиона евро в българския си бизнес в следващите 4 месеца, като до началото на 2019 година вложенията й у нас ще достигнат 20 милиона евро.

Това обяви изпълнителният директор на "Кока-Кола ХБК България" Светослав Атанасов по време на специално коледно събитие, на което присъстваха партньорите на компанията в страната. От производителя изчисляват, че от навлизането на дружеството на българския пазар общо вложенията надхвърлят 550 милиона евро.

"Най-голям принос за обществото може да има, само когато бизнесът, публичният сектор, неправителствените организации и медиите обединят усилията си за качествена промяна в българското общество", коментира още Атанасов.

Междувременно изпълнителният директор на дъщерната "Кока-Кола България" Стоян Иванов потвърди ангажимента на компанията на глобално ниво за намаляване на количеството захар и калориите в предлаганите продукти с 10%.

"Горди сме да обявим, че в България процентите ще бъдат 20 и така на практика всеки две от три наши напитки ще са нискокалорични", обяснява той.

Междувременно преди два месеца стана ясно, че германското подразделение на корпорацията планира да затвори завода си във Ваймар и да премести част от екипа си в София. Тогава стана ясно, че в България ще дойдат служители от финансовия отдел, както и от отдел "Човешки ресурси".

Кока-кола започна да развива дейност у нас през 2002 година. В момента фирмата има два центъра за производство на безалкохолни напитки и минерална вода в Костинброд, където работят над 200 души. Компанията има и два центъра за споделени услуги в областта на информационните технологии, финансите и човешките ресурси.

Източник: Money.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари