Кои ще бъдат кандидатите за кмет на Русе

8
До момента има само една потвърдена кандидатура и тя е на Пенчо Милков
До момента има само една потвърдена кандидатура и тя е на Пенчо Милков

До момента има само една потвърдена кандидатура и тя е на Пенчо Милков

С наближаването на местните избори наесен се засилва и подготовката на политическите сили с имена, които да бъдат издигнати като евентуални кандидати за кмет на Русе. До момента има само една потвърдена кандидатура и тя е на настоящия градоначалник Пенчо Милков. На предишните избори той бе издигнат от лявата коалиция „Обичаме Русе“, обединила няколко леви формации. Милков ще се бори за втори мандат, като най-вероятно отново ще бъде кандидат не на една партия, а на по-широко обединение.

В петък на среща, на която да обсъдят стратегията за новите избори, се събраха представителите на русенските формации център-дясно СДС, ГЕРБ, КОД, НДСВ, Гергьовден, ССД. На нея те са коментирали изготвянето на единна управленска програма и общ кандидат, за да не се разпиляват гласовете на десните. По информация на Русе Медиа името на кандидата за кмет, което е обсъждано, е на бившия областен управител Борислав Българинов.

Дали ГЕРБ все пак ще издигнат отделно свой кандидат за кмет и кой ще е той засега не е ясно. Не е ясно също дали коалиционните партньори „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ ще участват заедно с обща кандидатура или ще се състезават поотделно. Всяка от двете формации на местно ниво си има фаворит – адвокат Рена Стефанова от ПП и депутатът Иван Белчев от ДБ. Ако решат да се обединят, преговорите ще са трудни, прогнозират запознати. Особено като се има предвид, че Иван Белчев влезе в парламента, след като измести с преференции Рена Стефанова от второто място в листата.

ВМРО също смятат да участват със свой кандидат. Първоначално е имало идея това да е съпредседателят на партията Искрен Веселинов, но впоследствие тя е отпаднала и най-вероятно в битката ще влезе председателят на Общинския съвет - Русе Иво Пазарджиев.

Според запознати амбиции да бъде кандидат за кмет има и настоящият областен управител Анатоли Станев, който подаде оставка от поста, но все още няма решение на правителството за смяната му. Той е близък до бившия депутат от ИТН и после отцепил се от тях Светлин Стоянов, който пък е част от формацията на независимия в момента депутат Радостин Василев, минал на свой ред през ИТН и „Продължаваме промяната“. Смята се, че Анатоли Станев ще бъде издигнат именно от хората на Василев.

Много упорито вървят слуховете, че различни политически сили искат да привлекат като кандидат за кмет ректора на Русенския университет акад.Христо Белоев и да го издигнат като независим с широка подкрепа. Причината е, че той е консенсусен и умее да намира общ език с всички, което показа и като председател на предишния Общински съвет-Русе. Засега акад.Белоев категорично отказва да се впусне в кметската надпревара.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    32
    Весел Веселяк
    Голям майтап! Знае се кой ще е. Не се напрягайте! Мераклии....
  • 2
    31
    Хасан бургията
    Аз съм за Алтъна, добре върти бялата дупара!!!
  • 0
    30
    Шоуто на кметовете.
    От кметските кандидати - възможен е балотаж между Пенчо Милков и Борислав Българинов, ако един от тях не дръпне напред. Останалите имена са статисти за масовка.
  • 2
    29
    Коцето
    Чух че дупетатчето Алтън Алтънов и той се стяга да врътне дупарата на кметския стол. :)
  • 1
    28
    ИСТИНАТА
    УШАТИЯТ Е ГЕЙ КАТО СЕ ДВИЖИ МУ СЕ КЛАТИ ДУПЕНЦЕТО НА ЛЯВО НА ДЯСНО !
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари