Кой оторизира САЩ да следи Путин над 20 години

0
Никой от последните трима американски президенти не е разпореждал подобни акции
Никой от последните трима американски президенти не е разпореждал подобни акции

Специалните служби на САЩ са следили руския президент Владимир Путин от повече от 20 години. Интересът им е бил предизвикан доста преди той да поеме лидерските функции в Москва. Това съобщава британският вестник "Times”, предаде ТАСС.

"Владимир Путин е бил обект на задълбочен интерес от страна на американското разузнаваме още в годините, когато е бил зам.-кмет на Санкт Петербург, още през 90-те години на ХХ в.”, пише изданието.

В същото време обаче интересът на спецслужбите в САЩ е бил непонятен за Белия дом. Според информацията, с която разполага Times, разследвания по отношение на Путин не са били поръчвани нито от висшите политически кръгове във Вашингтон, нито от последните трима президенти на САЩ.

"Бил Клинтън, Джордж Буш-младши и Барак Обама са следвали външна политика, която се е основавала на подобряване и "презареждане” на отношенията с Русия. Но в същото време официални лица от по-ниските етажи на правителството са се занимавали със събиране на данни за Владимир Путин, включително за материалното му благосъстояние, за назначенията, които е правил и т.н. Тази информация обаче не е била изисквана от високите етажи на властта, тъй като подобни действия са били в противоречие с приоритетите на САЩ във външната политика”, отбелязва британското издание като се позовава на информация от свой източник в Конгреса.

Източник: iNEWS
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпи, сега вече сме женени и можеш да пиеш по-малко бира!
- Започваш да звучиш като бившата ми жена!
- Ооо, не знаех, че си бил женен!
- Не съм бил!!!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари