Кой е съперникът на Кобрата за битката в Чикаго?

0
Кубрат може да се изправи срещу Фрес Окендо през 17 хиляди зрители за супершампионската титла на Световната боксова асоциация
Кубрат може да се изправи срещу Фрес Окендо през 17 хиляди зрители за супершампионската титла на Световната боксова асоциация Снимка: Eurosport

Кубрат Пулев може да се изправи срещу Фрес Окендо през 17 хиляди зрители в Чикаго в битка за супершампионската титла на Световната боксова асоциация (WBA) в началото на 2018 година, когато се възстанови от контузията си.

Все по-усилено се говори за такъв двубой, като с него се занимава промоутърът Боби Фриц, който е амбициран да го организира в Чикаго, защото там има голяма българска и латиноамериканска общност.

Кой всъщност е Фрес Окендо, за когото се спряга, че ще излезе на ринга срещу Кобрата?

Пуерториканецът е роден на 1 април 1973 година и е напълно възможно да навърши 45-годишна възраст преди или малко след сблъсъка с Пулев. Той има 37 победи на професионалния ринг и 8 поражения, като 24 пъти е пращал противниците в нокаут, а 17 от тези нокаути са технически. Окендо е с прав гард, висок е 188 см и разтегът му е 203 см - за сравнение, Кобрата е висок 194 см и има същия разтег.

Най-любопитното за него, може би, е, че от 2014 година не е провеждал двубой - последната му изява на ринга е на 6 юли преди три години срещу руснака Руслан Чагаев, от когото губи с разделено съдийско решение. Последната му победа е от 10 май 2014 година срещу Гейлън Браун - технически нокаут във втори рунд.

Евентуалният дуел срещу Пулев ще е четвърти шанс за Окендо да спечели световна титла на някоя от четирите федерации - в случая, една от двете световни титли на WBA, тъй като тази организация предлага световна титла (сега на кръста на Антъни Джошуа) и титла за супершампион, като именно за втория пояс се очаква да се бият Окендо и Пулев.

Предишните мачове за титли на пуерториканеца са били на 20 септември 2003 година за титлата на Международната боксова федерация срещу Крис Бирд, като той губи с единодушно съдийско решение; на 17 април 2004 за световната титла на WBA срещу Джон Руис, от който губи с технически нокаут в 11 рунд; както и въпросния последен дуел срещу Чагаев на 7 юли 2014 за овакантената световна титла на WBA - загуба с разделено съдийско решение.

Освен поражението с технически нокаут от Руис, Окендо е бил спиран още веднъж в кариерата си - Давид Туа - на 13 април 2002 година в 9 рунд.

Една от причините Окендо да няма мач от 2014 година насам е, че потенциалните му двама противници биваха хващани с допинг - Шанън Бригс, Лукас Браун, както и самият Руслан Чагаев. Преди да се заговори за евентуален двубой с Кобрата, Окендо бе спряган за излизане на един ринг с Александър Устинов, но преговорите пропаднаха.

Източник: Факти.бг
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари