Кой е новият председател на Народното събрание?

1
Росен Желязков беше избран днес с гласовете на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ
Росен Желязков беше избран днес с гласовете на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ Снимка: БГНЕС

Росен Желязков беше избран днес с гласовете на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ

Росен Желязков е завършил право в Софийския университет. От 2003 до 2009 година е секретар на Столичната община. Част от този период съвпада с мандата на Бойко Борисов като кмет на София, предаде БНТ.

От 2011 до 2013 година е председател на Управителния съвет на Института по публична администрация и представител на Република България в Европейския институт по публична администрация (ЕИПА) в Маастрихт, Кралство Нидерландия.

Между 2009 и 2013 година е главен секретар на Министерския съвет.

От 2014 до 2016 година съветник на министър-председателя по въпросите на държавната администрация и електронното управление.

Ръководи и участва в процесите на изработването на редица концептуални и стратегически документи и програми в областите на електронното управление, местното самоуправление и местната администрация, публично-частното партньорство. Координира българския принос по инициативите, свързани с европейските политики по изпълнението на Европейската програма за Глобален мониторинг на околна среда и сигурност. Участва в стратегическото планиране и разработването на политиките в областта на държавната администрация и електронното управление.

От 30 септември 2016 година с Решение на Министерския съвет е определен за председател на Държавна агенция „Електронно управление“.

С Решение на Министерски съвет от 20 декември 2017 година е определен за председател на Комисия за регулиране на съобщенията, като решението влезе в сила на 15 януари 2018 година.

Росен Желязков е единствен обвиняем по аферата с бюлетините „Костинброд”. Но е оневинен напълно от съда.

Избран от Народното събрание за министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията на 20 септември 2018 година с мандат до април 2021 година.

Бил е народен представител в 45-ото, 46-ото и 47-ото Народно събрание. Номиниран от ГЕРБ-СДС за председател на 48-ото Народно събрание.

Росен Желязков е роден на 5 април 1968 година в София.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    русенец
    Чиновник, бюрократ, номенклатурчик. Дано поне не фъфли като една от предишните председателки, не и запомних името. На тоя - също.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари