Кога ще усетим прохлада във времето?

3
Очаква се след горещата вълна над страната да премине студен атмосферен фронт
Очаква се след горещата вълна над страната да премине студен атмосферен фронт

Очаква се след горещата вълна над страната да премине студен атмосферен фронт

В ранните часове на неделния ден преминаващите бури покрай студения атмосферен фронт са в източните райони на страната с тенденция да се изнесат към Черно море, предава NOVA. Денят ще е слънчев, ветровит и горещ с температури следобед между 33 и 38 градуса. Следобедните валежи ще са локални и краткотрайни, с гръмотевици – с по-голяма вероятност валежни клетки ще се образуват по периферията на страната - в Североизточните райони и около планините на Югозападна България.

В последната пълна седмица на юли ще попаднем в горещата зона на пренос на топли, северноафрикански въздушни маси. Температурите ще се повишават до сряда, когато кулминацията на жегите ще достигне 42-43 градуса в Дунавската равнина, сърцето на Горнотракийската низина и долината на Струма.

По същото време ще премине пореден студен атмосферен фронт - очаква се силен северозападен вятър с потенциал за материални щети и поредица преминаващи локални гръмотевични бури.

След нахлуването на студения въздух най-сетне ще усетим прохлада в дните около край на работната седмица – в четвъртък и петък термометрите ще са в интервала 24-29 градуса. В дните след това отново ще се затопли.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари