Времето се разваля в петък

1
С усилване на вятъра от северозапад ще проникне хладен въздух
С усилване на вятъра от северозапад ще проникне хладен въздух

Днес ще преобладава слънчево време.

Ще духа умерен, в Дунавската равнина - временно силен вятър от запад-северозапад и с него ще продължи да прониква относително студен въздух. Максималните температури ще са от 25-27 градуса на места в Северозападна България до 32-34 градуса в източните райони от страната, сочи прогнозата на НИМХ.

Атмосферното налягане ще се повиши и ще е около средното за месеца.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. В сутрешните часове ще има ниска слоеста облачност, но бързо ще се разкъса и намалее. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 28 и 31 градуса. Вълнението на морето ще е 1 - 2 бала. Температурата на морската вода е около 27 градуса.

До сутринта в масивите от Западна България все още ще има купеста и купесто-дъждовна облачност, на места с краткотрайни валежи и гръмотевици, но явленията ще затихнат и облачността ще се разкъсва и намалява. През деня ще преобладава слънчево време. Ще духа умерен вятър от запад-северозапад, по високите и открити части от юг-югозапад.

Температурите ще се понижат и максималната на височина 1200 метра ще е около 20 градуса, на 2000 метра - около 14 градуса.

В четвъртък в източната половина от страната ще се задържи предимно слънчево, а над Западна България около и след обяд отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, на отделни места ще превали и прегърми.

През нощта срещу петък и в петък, с усилване на вятъра от северозапад, ще проникне още хладен въздух. От запад на изток на места ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари