Kodak пуска своя криптовалута

0
KODAKCoin ще бъде насочена към фотографите
KODAKCoin ще бъде насочена към фотографите

Цената на акциите на Eastman Kodak Co. се удвоиха във вторник, след като някогашният лидер във фотографията стана последната компания, която влезе в криптосвета, предава Reuters.

Вековният бранд съобщи, че ще инвестира в блокчейн технологията и планира да пусне своя криптовалута, насочена към фотографите. Тя ще носи името KODAKCoin. Акциите на компанията поскъпнаха със 125%.

Криптовалутата ще бъде част от платформата KODAKOne за управление на права върху снимки, която ще работи на база на блокчейн технологията, пише Money.bg.

Kodak е поредната компания, чийто акции се изстрелват към небесата след споменаване на криптовалутите. "Това е феномен, който видяхме в дните на дот-ком балона, когато традиционни компании споменаваха смътно нещо за интернет стратегия и акциите им подскачаха мигновено", коментира Гарик Хайлман от Университета в Кеймбридж, цитиран от BBC.

Kodak обаче твърди, че тя е различна. От компанията обясниха, че планът им ще реши един "нерешим" проблем за фотографите - получаването на компенсация при използване на снимките им. KODAKCoin ще се използва за транзакции, когато фотографите лицензират своите снимки.

Източник: Money.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари