Кметът Пламен Стоилов се срещна с бъдещи юристи от РУ

0
Кметът Пламен Стоилов се срещна с бъдещи юристи от РУ

Кметът Пламен Стоилов проведе своята традиционна годишна среща (четвърта поред) със студенти от Юридическия факултет на Русенския университет „Ангел Кънчев“.

На нея, той запозна второкурсниците по „Право“ с дейността на общинската администрация и отговори на зададени от тях въпроси по различни казуси.

В началото на разговора, кметът заяви, че юристите са едно от най-важните звена в ръководената от него администрация и подчерта широкото приложение на юридическото образование. Той допълни, че когато пожелаят, студентите могат да посетят юридическия отдел на Общината, за да се запознаят с дейността му.

Г-н Стоилов сподели, че винаги е залагал на младите хора в работата си, защото те са амбициозни и трудолюбиви. Той призова студентите да бъдат социално ангажирани, да се интересуват от обществено-политическия живот в страната и от случващото се в техния град. „Изключително важно е да имате активна гражданска позиция“, каза той.

Кметът подчерта необходимостта администрацията да е обърната с лице към хората, прозрачна и открита. В тази връзка, той за пореден път призова гражданите да подават своите сигнали, за да могат да упражняват правото си на граждански контрол върху работата на администрацията.

В заключение, кметът заяви, че Русенския университет е едно от най-елитните висши учебни заведения в страната и призова неговите възпитаници да продължат да работят за утвърждаването авторитета и престижа както на Русенската Алма матер, така и на града.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари