Д-р Страхил Карапчански приветства студенти и преподаватели по повод 24 май

0

Зам.-кметът д-р Страхил Карапчански присъства на Тържествено събрание и Бал на поколенията в навечерието на 24 май в Русенския университет. От името на кмета Пламен Стоилов, г-н Карапчански приветства студентите, преподавателите и академичното ръководство с един от най-стойностните български празници. Вдъхновение, смели проекти и идеи пожела на голямото семейство на Русенския университет д-р Карапчански.

На Тържественото събрание, посветено на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, присъстваха още областният управител на Област Русе Стефко Бурджиев, председателят на Общинския съвет засл. проф. Васил Пенчев, президентът на КНСБ Пламен Димитров и др. В началото на събранието ректорът на Русенския университет, чл.-кор. проф. Христо Белоев, произнесе академично слово.

На церемония в Канев център бяха наградени първенците на отделните специалности по курсове. 67 студенти получиха грамоти за постигнатия от тях висок успех в учебната дейност, а директори на училища получиха сертификати за ползотворното сътрудничество в последната година.

По-късно „Бал на поколенията“ събра в Канев Център хора от различни възрасти, завършили Русенския университет. Балът на поколенията ще завърши с пускането на хартиени фенери.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари