Кметът на Велико Търново свика кризисен щаб

1
Градът е блокиран
Градът е блокиран Снимка: Facebook

Градът е блокиран

Велико Търново е блокирано заради снега. Десетки са сигналите за начупени от снега клони и дървета, предаде Агенция Фокус. Валежът продължава вече 12 часа.

Рано тази сутрин кметът инж. Даниел Панов свика общинския кризисен щаб, който ще обходи целия град.

"17 снегорина и машини за опесъчаване не са спирали да работят - главните улици са проходни. Техниката, а също и градският транспорт не могат да достигне до всички части на града заради блокираните от падналите клони и дървета улици“, обясни градоначалникът.

Екипите на "Пожарна безопасност и защита на населението“ и "Гражданска защита“ работят цяла нощ по премахването на падналите дървета, включват се и групи от ОП "Горско стопанство", ОП "Зелени системи“ и частни фирми.

"Работи се по отстраняване на проблемите с електрозахранването в отделни части на града и в 20 населени места. Разпоредил съм на всички директори на училищата и детските градини да огледат обстойно дворовете за паднали дървета и да вземат мерки. В постоянна координация съм областния управител, Областната дирекция на МВР и пожарната, Областното пътно управление, което отговаря за главните пътища от републиканската мрежа, Горско стопанство, дружествата за ток, вода, газ и други“, допълва Панов.

Местните власти апелираха великотърновци да не излизат с автомобилите си, за да могат екипите да работят по премахване на падналите дървета и почистването на улиците.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари