Пламен Стоилов: При този сняг и вятър няма как да е почистено

2
Аз съветвам тези, на които не се налага да пътуват с коли, да не го правят, посочи кметът на Русе
Аз съветвам тези, на които не се налага да пътуват с коли, да не го правят, посочи кметът на Русе

Усложнена остава обстановката в Русенска област.

26 населени места са без електричество, пътищата са проходими при зимни условия, като тежкотоварни автомобили над 12 тона не се пропускат в посоките от Русе към Бяла и към Разград.

В следствие на силния вятър, който започна от ранните часове на тази сутрин със скорост над 50 км в час и обилния снеговалеж обстановката в Русенска област се усложнява все повече. На места снежната покривка е над 25 сантиметра, а леденият дъжд преди снега създаде проблем за автомобилите. Десетки са катастрофите, станали само за няколко часа на територията на град Русе - всички само с материални щети. Поради продължаващия снеговалеж и силен вятър все още градът не е почистен, обясни кметът Пламен Стоилов, предаде БНР.

"В момента при този сняг и вятър няма как да е почистено. Работят 24 машини. Имаме готовност да извикаме допълнителна техника, но ситуацията в момента е сложна. Аз съветвам тези, на които не се налага да пътуват с коли, да не го правят", посочи той.

За хората най-тежко е положението в община Иваново, където 10 села са без ток. Общо в цялата област проблеми с електричеството има в 26 населени места. Това съобщи областният управител Галин Григоров и обясни, че основна причина за повредите на далекопроводите са били силните ветрове. Имало е и обледени електропроводи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари