Кметът на Стамболийски: Бесен съм на местните полицаи

4
Няма такава държава, няма управия
Няма такава държава, няма управия

Кметът на Стамболийски - Георги Мараджиев, се оплака в полицията заради силен шум без да споменава името си, но...го "отсвириха".

След като се представил официално обаче, реакцията била светкавична и от Районното управление обещали веднага да пратят патрулка.

Мараджиев изрази недоволството си от абсурдното поведение на МВР служителите с гневен пост в социалната мрежа:

"Изключително съм възмутен! Нещо повече: бесен съм, защото няма такава държава като нашата, няма такава държава никъде по света! Преди минути започнах да получавам сигнали от граждани, че в ромската махала музиката е нетърпима и още преди 40-50 минути има подадени сигнали за това в полицията, но от страна на служителите на реда все още нямало никаква реакция.

Вдигам телефона и се обаждам като обикновен гражданин на тел. 033963311. Казвам: Извинявам се много, но се обаждам за силна музика в ромската махала в кв. Полатово. Отговорът е следният: Господине, не можем да огреем навсякъде, имаме само една патрулка. Аз казвам: Господине, извинявам се много, но като гражданин искам да ви уведомя, че има подадени при вас сигнали от близо час и няма никаква реакция от страна на полицията в Стамболийски. Отговорът на дежурния полицай е същият: Господине, не можем да огреем навсякъде, ако трябва, ще чакате и два часа.

Оттам аз му казвам: Обажда се господин Мараджиев и след минута искам реакция от ваша страна. Отговорът вече е друг: Извинявам се много, веднага ще изпратим автомобил в махалата. Възмутен съм, защото съм купил шумомер за 3 хиляди лева на полицията, предоставих автомобил за безвъзмезно ползване на полицията, подготвям ремонт на Паспортната служба за 5 хиляди лева. Ако някой друг кмет е направил повече от това за полицията в своята община, нека ми се обади.

И в същото време точно тук няма реакция от страна на служителите на реда, хората да звънят, аз да получа за 15 минути 15 обаждания за силната музика в ромската махала, и да няма реакция от РУ Стамболийски - това означава, че такава държава няма! Оттук нататък аз какво мога да направя? Обаждам се като обикновен гражданин и виждам реакцията на дежурния полицай към обикновените граждани каква е! За мен това означава, че този полицаи още утре трябва да си тръгне от работа.

Трябваше ли да звъня на началника на Районното управление г-н Керпиев, за да си свършат работата полицаите, защото се наложи и на него да му звъня. Тук е мястото да му благодаря за бързата реакция от негова страна! Но отношението на дежурния беше отвратително спрямо гражданите.

Няма такава държава, няма управия, докато не се промени Закона за местното самоуправление и за местната власт, защото аз не съм шериф. Не мога да отговарям за неща, които не са ми в правомощията, но съм в правото си да кажа какво мисля и го правя съвсем открито!"

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

В странен свят живеем!
Жени теглят кредит за пластични операции, за да впечатлят мъже, изтеглили кредит за кола.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари