Кметът на Семерджиево: Жителите на моето село са възпитани и отговорни хора!

0

Кметът на Семерджиево поиска право на отговор относно публикувана на 7 септември статия в рубриката ни "Русенски репортери"  - "Спирка и контейнер в Семерджиево създават опасност за движението".

Г-жа Мюжгян Халилова разкрива защо е в такова състояние контейнера в близост до спирката в селото и защото самата спирка не бива да бъде премахната.

Представяме ви целия текст на писмото до редакцията ни:

КМЕТСТВО С.СЕМЕРДЖИЕВО, ОБЩИНА РУСЕ

ДО РЕДАКТОРИТЕ

НА ДУНАВМОСТ

ИНФОРМАЦИОННО ИЗДАНИЕ

НА ГРАД РУСЕ

ОТНОСНО: Статия публикувана в www.dunavmost.com на 07.09.2020г.

УВАЖАЕМИ РЕДАКТОРИ,

На 07.09.2020г. във вашето информационно издание бе публикувана статия за спирка и контейнер в с.Семерджиево, които създават опасност за движението.

Спирката, за която става въпрос е поставена преди 7-8 години на общински терен по искане на жителите на с.Семерджиево и по преценка на комисия от Община Русе. Тя не пречи на видимостта на излизащите шофьори от ул.“Дунав“. Смятам, че е необходима, защото вместо да чакат на шосето хората и да ги отнесат бързо движещите се автомобили е по-добре да стоят на сухо и безопасно място. На отсрещната страна бе преценено, че не е необходима спирка, защото там само слизат пътниците и се прибират по домовете си.

Относно контейнера смея да твърдя, че той е в тоя вид благодарение на въпросната госпожа /Йорданка Василева/, която няма адресна регистрация в Семерджиево и идва само в почивните дни. И само за два дни контейнера е в състоянието, в което се вижда на снимката. Многократно съседите-г-н Иван Гатев и Толга Мустафа с възмущение и гняв почистваха всички изхвърлени от въпросната жена всевъзможни тюфлеци, клони, парцали и т.н. Прилагам Ви и снимка от 06.09.2018г на същия този контейнер след поредното почистване на съседите.

Жителите на моето село са възпитани и отговорни хора и те не биха допуснали то да бъде в такъв вид.

Като кмет, аз стоя зад искането на жителите си да не се премахва съществуващата спирка, защото тя е необходима за пътуващите работници и ученици.

В кметството е депозирана и подписка от 200 жителите, които ползват въпросната спирка и която е събрана за часове след публикуването на статията.

С уважение,

Мюжгян Халилова

Кмет на с.Семерджиево

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари