Кметът на Русе: Общината не е страна по договора за ВиК проекта

3
Пенчо Милков е категоричен, че няма да приеме участък, който не е възстановен качествено
Пенчо Милков е категоричен, че няма да приеме участък, който не е възстановен качествено

Пенчо Милков е категоричен, че няма да приеме участък, който не е възстановен качествено

Извънредна точка на общинската сесия в Русе за водния проект.

Бих могъл да вляза много остро и това би било много популярно действие от моя страна – да спираме работата на изпълнителите, да се съдим с тях, но това в крайна сметка би се отразило на нашите сметки за вода, защото всички санкции ще бъдат включени като компонент при ценообразуването ѝ.

Назад във времето при подготовката на проекта “някой” е избрал фирма, която да бъде ръководител на проекта и то за сумата от близо 1 милион лева. Но тя реално не ръководи водния проект и сме принудени ние - Общината, да поемем тази функция, каквото и да ни коства, за да бъде той завършен успешно.

Общината не е страна по договора за ВиК проекта, съответно не разполагаме с парите, чрез които да оперираме по него и да задържаме средства заради некачествено изпълнение.

ВиК трябва да докажат пред финансиращия орган, че са подобрили качеството на водоподаването и са намалили авариите. Ако не успеят да го направят, дружеството трябва да върне средствата и това също би се отразило сериозно на цената на водата.

Днес съм подписал няколко нови констативни протокола – за запрашаване, за струпване на строителни отпадъци, за неспазване на срокове на временни организации на движение.

Категоричен съм – Община Русе няма да приеме участък, който счита, че не е качествено възстановен.

До момента не сме приели нито една улица, като сме издали предписания за отстраняване на нередности по десетки улични платна.

Пенчо Милков

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    20
    Бифшътэ
    Дофтор е, Дофффтур. Ама развудъ в Пуевен, щот го срам у Русито развуд
  • 4
    19
    Станчо
    Хитрия Пено пак се измъкна по терлици.Той никога за нищо не е виновен.
  • 3
    18
    911
    Да бе йорист бил. Хи хи хи. Йо рдрис
  • -7
    17
    112
    Русенци май не правят разлика между юрист и адвокат ! Разликата е от земята до небето ! Пенчо е юрист ! Ясно ли е !
  • 8
    16
    Реалист
    Общината е 50% собственик на ВиК. Другите 50% са на държавата, т.е отговорност на Обл. Управител. Надзора на ВиК са отговорност на Общ. Русе и обл. управление, включително и назначаването на директор на ВиК. Не е нужно да си професор по право, за да ти стане ясно кой носи отговорност и има контрол. Организацията на движението, последователността, едновременността и контрола на ремонтите в гр. Русе са отговорност на кмета и екипа му. Всичко друго са просто оправдания. Г-н Кмете, не търсете оправдания, а си влезте в ролята, защото търпението на хората се изчерпва.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари