Кметът на Китен: Тръбата е законна, това е дъждовен колектор

0
Тръбата е там, защото естественият път на водата е най-ниската точка - морето
Тръбата е там, защото естественият път на водата е най-ниската точка - морето Снимка: Facebook

Тръбата е там, защото естественият път на водата е най-ниската точка - морето

Тръбата на плажа Атлиман е законна, това е дъждовен колектор - ако някой твърди, че е незаконна, да заповяда в кметството да му покажа проекта, заяви кметът на Китен Николай Марков, след като поройните дъждове оголиха големи тръби на плажа, предаде БНТ.

Зауствания на отходни води бяха оголени съвсем близо до ивицата и на созополския плаж "Харманите".

По думите на кмета на Китен през дъждовния колектор минава водосборът на 80% от града. Тръбата е там, защото естественият път на водата е най-ниската точка - морето. През тръбата не минава друго освен дъждовни води, категоричен е Марков.

Той твърди още, че в Китен няма битова канализация, която да е заустена в морето.

"Това са проекти, съгласувани с РИОСВ, получили са санкции от нас, няма от какво да се притесняват хората", каза Павел Маринов от РИОСВ - Бургас.

РЗИ - Бургас днес ще вземат проби по плажовете в района на Царево. Властите призоваха хората да не се къпят в морето, докато не излязат новите проби.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    daskal
    Така е! И сечите в Странджа планина са законни. И ремонтите на пътищата и мостовете. И строежите по брега. И стопанисването на язовирите. Всичко е облечено в законни дрешки.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари