Червени води от незнайно място оцветиха Русенски Лом

0

Река Русенски Лом продължава с изненадите – днес „цветните води“ се оказаха червени

Деца, играещи в района край Сарайския мост, са забелязали ивицата червена вода и са направили снимки и кратко видео, предаде Русе Медиа

Ентусиазмът им е бил голям, тъй като досега реката е била във всякакви цветове, но червеният е доста рядък като явление. Побързали да го споделят с родителите си, които на свой ред препратиха снимките и видеото към Русе Медиа.

За случая са уведомени РИОСВ-Русе и дружеството ВиК-Русе, което е оператор на колекторната тръба, посочена като източник на червената емисия. Според хората оцветяването днес е различно в сравнение с предишните случаи.

Предстои да се извършат проверки, за да се установят причината и източникът на цветните води в реката. Хората от района предлагат да се премахне растителността около тръбата на заустване, за да може да се вижда какво изтича и своевременно да се подават сигнали при други залпови изпускания на нестандартни води в река Русенски Лом.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    2
    павел
    майките си знаят ли ги
  • 11
    1
    Русенец
    *...незнайно място...* - стига глупости
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари