Кметът на Карнобат: Страхувам се да не стане по-голяма беля

0
Всичко е непредвидимо, ако "Винпром Карнобат" бъде ликвидиран
Всичко е непредвидимо, ако "Винпром Карнобат" бъде ликвидиран Снимка: Kmeta.bg

Всичко е непредвидимо, ако "Винпром Карнобат" бъде ликвидиран, изтъква Георги Димитров.

Хората са притеснени и много разтревожени, цели семейства работят там, посочва той

"Възниква сериозно напрежение сред протестиращите служители на "Винпром Карнобат“, страхувам се да не стане по-голяма беля", каза Георги Димитров, кмет на Община Карнобат, цитиран от "Канал 3".

"Постоянно разговарям с представителния щаб, който организира протеста, и с ръководството на МВР“, каза още Димитров. По думите му протестиращите са се насочили към Съдебната палата, а в момента там се намират митничарите и съдията.

По думите му се иска удължаване на мярката, а ако това се случи, реколтата няма да може да бъде прибрана и това, което е вътре, ще започне да се разваля, което автоматично означава - ликвидиране на завода.

"Всичко е непредвидимо, а хората са притеснени и много разтревожени, цели семейства работят там. По отношение на пътищата – освободени са, всички се намират пред Съдебната палата, а там е пешеходна зона“, добави Димитров.

До обедните часове работниците останаха струпани пред входа на фабриката, където скандираха за оставки и коментираха съмненията си за фалит, за конфискуване и ликвидиране на бизнеса на работодателя им и други различни версии. Всички те обаче не се интересуваха от установените нарушения на арестувания Митю Стайков, а от собствените си работни места – единствен начин на препитание в региона.

"Не сме престъпници и не работим за престъпници", заяви работник. "Държавата лъже, митницата лъже, да, гроздето може да влезе, кой ще го преработи?”, продължиха протестиращите.

Началникът на Митница Бургас Валери Стефанов заяви още преди ден, че трите склада на винарната са запечатани заради открити тежки нарушения на акцизното законодателство. Договореното за прием грозде обаче можело да бъде прието и преработено.

Според началника на отдел "Винопроизводство“ към фабриката Стоян Стоянов, това било невъзможно. Към този момент предприятието вече е претърпяло загуби за милиони левове, а работата трудно ще възстанови производството си през следващите дни дори и сега да бъде отворен "Винпром Карнобат“.

"Спрял съм приемането на грозде, заводът е пълен, трябва да се освободи някой от изходите. Изходите на тоя завод могат да се освободят чрез бутилиране на вина или чрез дестилация на тези вина за производство на ракия, и двата изхода са спрени”, коментира ситуацията Стоян Стоянов.

"Този склад, който бутилира вината също е затворен, складът за дестилация също е затворен, абсолютно неадекватно е, не знам защо се прави, дори и сега да се разпломбират складовете, ние няма да можем в рамките на пет дни да започнем приемане на грозде, защото няма къде да го приемем”.

Предстои Бургаският административен съд да реши дали складовете ще останат запечатани за постоянно.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари