Кметът на Гданск издъхна от раните си

0
Мъжът бе намушкан в сърцето вчера
Мъжът бе намушкан в сърцето вчера

Почина кметът на Гданск, намушкан с нож по време на благотворително събитие снощи, съобщиха световните агенции.

Павел Адамович е бил нападнат от мъж, докато бил на сцената в Гданск. Той бил реанимиран на място, а после откаран с линейка в болница. Адамович е опериран в университетската болница в града, каза заместник-кметът на Гданск Пьотр Гжилак, цитиран от полската осведомителна агенция ПАП.

Кметът е бил намушкан с остър предмет и състоянието му е много сериозно, каза полският вътрешен министър Йоахим Бруджински, цитиран от Асошиейтед прес, и нарече атаката "необясним варварски акт". Той каза, че нападателят е задържан, предава БТА.

Нападението е било извършено пред очите на няколкостотин души по време на благотворително проява за набиране на средства за организация, която финансира покупката на медицинско оборудване.

Нападателят бързо бил задържан от охраната на събитието, а после отведен от силите на реда. Според говорител на полицията става въпрос за 27-годишен жител на града.

Видеозапис от атаката, публикуван в ЮТюб показва как мъжът се качва на сцената, напада кмета, а после грабва микрофона и извиква, че предишното центристко правителство на партия "Гражданска платформа" го е пратило в затвора, докато той бил невинен, и че е бил подлаган на мъчения. "Затова Адамович умира", заявява той.

Източник: БТА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари