Борят се за живота на Павел Адамович

0
Кметът е наръган с нож в сърцето, има наранявания по диафрагмата и в областта на корема
Кметът е наръган с нож в сърцето, има наранявания по диафрагмата и в областта на корема Снимка: ЕПА/БГНЕС

Кметът на полския пристанищен град Гданск се бори за живота си след като нападател го намушка с нож в сърцето пред стотици хора на благотворително събитие вчера.

Срещи насилието бяха планирани в национален мащаб след нападението срещу Павел Адамович.

53-годишният градоначалник има сериозна рана в сърцето и порезни рани по диафрагмата и в областта на корема, казаха хирурзи, които са го оперирали пет часа в университетската болница на Гданск.

"Кметът Адамович е на животоподдържащи манипулации и е в много критично състояние, а прогнозата за живота и здравето му е несигурна", каза Йежи Карпински, лекар в регионалния здравен отдел на Гданск пред полската агенция ПАП, предава Канал 3.

Вътрешният министър Брудзински съобщи в Туитър, че нападението не е политически мотивирано, а 27-годишният нападател е "рецидивист, осъждан за въоръжен грабеж, а не политик". Според Радио "Гданск" престъпникът Стефан В. има 4 банкови обира в досието, лежал е 5,5 години и е бил освободен от затвора в края на декември.

След като няколко пъти наръгва кмета, мъжът се обърнал към тълпата с триумфално вдигнати ръце, но бързо бил притиснат до земята от охраната и арестуван.

Източник: Канал 3
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари