Кметът на Червен бряг: Боклукът е на труднодостъпно място

0
Непосредствена опасност за населението няма, каза градоначалникът
Непосредствена опасност за населението няма, каза градоначалникът

Нови два тира с отпадъци от акумулатори са открити от полицията вчера в дере до село край Червен бряг, съобщи NOVA като се позова на свои източници.

В неделя в района бяха намерени 60 тона отпадъци. Проверява се, дали боклукът има нещо общо с дейността на  групата за търговия с отпадъци, която беше разкрита преди дни.

В петък получих сигнал от наш съгражданин и назначих проверка. Пратих общинския инспекторат и открихме едно внимателно прикрито количество боклук на труднодостъпно място, заровено. Това може би е еднократен акт, защото нямаме никаква информация за него. От РИОСВ направиха проверка на отпадъка и установиха, че това са изрезки от акумулатори. По начина, по който е опакован, най-вероятно е внос. Тече разследване”, обясни кметът на Червен бряг д-р Цветан Костадинов.

Той добавя, че върху боклука има сериозна земна маса, което означава, че той се намира там поне от няколко години. Вчера бе открито ново количество боклук.

Важно за мен е да се разбере какъв е видът и количеството на отпадъците, има ли и на друго място в общината. Непосредствена опасност за населението няма”, каза д-р Костадинов.

В неделя вечерта Специализираният наказателен съд остави в ареста зам.-министърът на околната среда и водите Красимир Живков и единият от братята Бобокови – Атанас, като постанови за тях най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража". Те и още осем души бях обвинени по аферата с вноса на отпадъци. В понеделник Живков бе отстранен от поста зам.-министър.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари