Кмет разкри разликите между чалгата и попфолка

0
Няма да има чалга, попфолк изпълнители!
Няма да има чалга, попфолк изпълнители!

"Няма да има чалга, а ще имам попфолк изпълнители.

Те са публично оповестени на сайта ни и чрез рекламни материали, изготвени от нас. Не разбирам какво имате предвид под "чалга"? Питайте този, който определя изпълнители като "чалга", да каже какво означава. На панаира ще има попфолк изпълнители. Освен това ще има съпътстваща програма от читалищни изпълнители".

Това заяви кметът на Видин Огнян Ценков по повод публичните нападки, че Видинският панаир ще бъде чалга събитие с гьобеци и кебапчета, предаде "България Днес".

"Няма такова нещо! Не мога да отговарям на безпочвени обвинения. Това е традиционен видински панаир, който се провежда от 1992 година. Той си има своята специфика и е в културния календар на община Видин. Има решение на Общинския съвет за отпускане на средства за провеждането му. Ние сме си провели съгласно традициите избор на изпълнител за изготвяне на програмата и организацията на панаира. Всичко си е по реда на нещата. Това кой какво обвинява не мога да коментирам", каза още градоначалникът.

Според обявената програма музикалният маратон започва в 21 ч. на 26 август с изява на Глория. До 3 септември всяка вечер ще пеят Ивана, Кали, Ванеса, Ашли, Алекса, Софи Маринова, Йордан Йончев-Гъмзата, сръбската легенда Весна Змиянац и др.

Срещу местната управа се надигна недоволство, че един от най-бедните региони в България и Европейския съюз си позволява да харчи пари за народни веселби, а важни локални проблеми остават без финансиране.

"Това е пир по време на криза! Кебапчета в тарелки, бира в пластмасови чаши и здрави гьобеци... Тъжно!", гласят яростни коментари в интернет.

"Запознат съм с фалшификациите, които са направени в социалните мрежа. Целта е да се компрометира провеждането на традиционния Видински панаир. Съвсем скоро ще бъде публикувана информация с истината на сайта на общината и във фейсбук профила", добави кметът на крайдунавския град.

Източник: България Днес
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари