Разпитаха 9 свидетели по делото за убийството на Алекс от Бяла

1

Първо заседание по делото за убийството на 18-годишния Алeкс от Бяла се състоя днес в Окръжния съд в Русе.

Обвиняем е 32-годишният Валентин Маринов, предаде БТА. 

Случаят е от 8 юли миналата година. Около 5.50 часа, според прокуратурата, 32-годишният Валентин М. нанася удар с ръка на Алекс А. в центъра на градчето, на излизане от дискотека, при което младежът пада и си удря главата в тротоарните плочки. Пострадалият е откаран в Университетската болница в Русе с тежка черепно-мозъчна травма, в кома и с опасност за живота. Въпреки усилията на лекарите да го спасят, Алекс А. почина на 15 юли 2017 година.

След инцидента на Валентин М. му бе наложена мярка за неотклонение "задържане под стража" и бе приведен в затвора. Заради случая в града в продължение на три дни бяха организирани и протести.

Обвинението на прокуратурата е за умишлено причиняване на смърт по хулигански подбуди. За престъплението се предвижда затвор от 15 до 20 години, доживотен или доживотен затвор без замяна.

Според Венцислав Великов - адвокат на Валентин М., внесеният обвинителен акт с тази квалификация - за извършено умишлено убийство по хулигански подбуди, не отговаря по доказателствата на делото. По думите му има извършено престъпление, но е по чл. 124 от НК. При условията на силно раздразнение, предизвикано от пострадалия, има умишлено нанесена телесна повреда, следствие на която е настъпила смърт по една от формите на непредпазливост.

По време на днешното заседание бяха разпитани деветима свидетели. Оказа се, че други двама отсъстват, като са нередовно призовани. По тази причина делото бе отложено за 29 август тази година.

Източник: БТА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари