Клет пенсионер живее с плъхове и яде мухлясал хляб

0

73-годишен слепец от карловското село Кърнаре живее в ужасяваща мизерия сред плъхове.

В къщата му няма течаща вода. Навсякъде цари потресаваща мръсотия. За това сигнализираха негови съседи, които са притеснени как той ще изкара зимата, пише 24 часа.

Милан Стефанов е с 91% загуба на зрението, прекарал е и инсулт и не е в състояние да се грижи за себе си. Единственият му другар е улично куче, заселило се в дома му. Две жени носят храна и лекарства на клетника. "Наскоро беше ял мухлясал хляб, защото не вижда какво слага в устата си. Всеки момент може да направи пожар. Заварвала съм въглени по пода, като пали печката", обяснява комшийката Станка Антова, която му се пада и далечна роднина.

По думите й заради слепотата си Милан не може да поддържа хигиена в жилището си и са плъзнали плъхове. Преди няколко дни болният намерил огромен умрял екземпляр в спалнята си. "Как ще изкарам зимата? И едно дърво нямам. Ако не умра от студ, ще се пребия някъде по стаите", отчаян е Стефанов. Има опасност и да развие инфекция, тъй като операцията му от херния гнояла. От кметството в Кърнаре се опитали да го настанят в дом, но ударили на камък.

Най-големият проблем е, че пенсията на Милан е ниска - малко под 200 лева. Освен това страдал и от шизофрения. Въпреки че не бил агресивен, социалните заведения не искали да го вземат. Слепецът имал роднини, които не се интересували от него. В Кърнаре разказват, че на младини Милан бил международен шофьор и печелел добре. Не успял да създаде семейство и след като спрял да работи, останал сам в родното си село.

"Трябва да отиде в дом за възрастни, иначе ще умре като куче. Грехота е", коментират местните. Те възнамеряват да потърсят съдействие за решаване на въпроса в община Карлово.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари