Класически ГЕРБ: Стабилност, а сред стабилността - пълен хаос

0
"Зелените коридори" бяха открити с "храаааааас", без никаква предварителна информация. Истината е, че се отвориха доста точки, където човек да може да се ваксинира. В средата на седмицата всичко приключи така, както започна - рязко "зелените коридори" пуснаха кепенците
"Зелените коридори" бяха открити с "храаааааас", без никаква предварителна информация. Истината е, че се отвориха доста точки, където човек да може да се ваксинира. В средата на седмицата всичко приключи така, както започна - рязко "зелените коридори" пуснаха кепенците Снимка: bTV

Този хаос, който днес се образува пред "Пирогов", е резултат не само от липсата на ваксини, но и от начина, по който държавата информира своите граждани и разговаря с тях

Отварянето на "зелени коридори" миналата седмица изглеждаше ексцентричен и в известен смисъл спонтанен, но нелош ход. До този момент ваксинацията вървеше изключително вяло и макар да няма данни по този въпрос, имам усещането, че доста дози бяха попилени, защото хора, които трябваше да се ваксинират, не го направиха. Беше ясно, че първи по "зелените коридори" ще се ваксинират тези, които не вярват в конспирации, чипирания и като цяло не са плоскоземци. Което би трябвало да има положителен ефект върху целия ваксинационен процес.

"Зелените коридори" бяха открити с "храаааааас", без никаква предварителна информация. Истината е, че се отвориха доста точки, където човек да може да се ваксинира. В средата на седмицата всичко приключи така, както започна - рязко "зелените коридори" пуснаха кепенците.

И почна едно оплакване какви са "Астра Зенека", как ни бавят, как ни мотат, как ни цакат и т.н. После тръгна едно "отваряне" и "затваряне" на "зелени коридори" в такъв информационен темп, че няма никакъв шанс да се ориентираш в нищо.

С отварянето на "зелените коридори" Борисов пое риск, който намирам за оправдан.

Това, което ми е трудно да оправдая, е говоренето му по темата. От ваксини има до ваксини няма, от това, че се отваря до това, че се затваря. Плюс цялото традиционно за него хвалене и фукане. В подобни трудни моменти работата на премиера е да внесе яснота и успокоение, а не просто да хвърля вина на някого.

От това обикаляне с джипа оставам с усещането, че Борисов е забравил как трябва да говори пред нацията един премиер, особено по важни въпроси, какъвто несъмнено е ваксинацията.

Получи се класически "ГЕРБ". Стабилност, а сред стабилността - пълен хаос.

Мартин Димитров

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари