Китайският президент възнамерява да посети Централна Азия другия месец, за да се срещне с Путин

1
Ръководството на Китай е загрижено, че засиленото напрежение с Вашингтон относно Тайван може да доведе до евентуален военен сблъсък
Ръководството на Китай е загрижено, че засиленото напрежение с Вашингтон относно Тайван може да доведе до евентуален военен сблъсък Снимка: SPUTNIK / VIA REUTERS

Ръководството на Китай е загрижено, че засиленото напрежение с Вашингтон относно Тайван може да доведе до евентуален военен сблъсък

Китайският лидер Си Цзинпин възнамерява да посети Централна Азия другия месец, за да се срещне с руския президент Владимир Путин и други лидери в рамките на регионална среща на върха, съобщи вестник "Уолстрийт джърнъл".

Това евентуално пътуване на Си първоначално не е било включено в графика му, а причина за промяната е станало посещението на председателя на Камарата на представителите на САЩ Нанси Пелоси в Тайван, което е било възприето в Пекин като изостряне на западния натиск върху Китай, се казва в статията, в която са цитирани източници, запознати с подготовката на визитата на Си.

Участващите в подготовката за годишната среща на върха на Шанхайската организация за сътрудничество, планирана да се проведе тази година в узбекския град Самарканд на 15 и 16 септември, казаха, че офисът на г-н Си е сигнализирал тази седмица, че той може да присъства лично, въпреки че са предупреди, че плановете му продължават да се променят. Службата също така започна да подготвя двустранни срещи в кулоарите на срещата на върха с лидерите на Пакистан, Индия и Турция, които също планират да присъстват.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари