Китайски магазин издава касови бележки с йероглифи

0
Спестяваме името на фирмата и магазина, за да не попречим на проверката на НАП по нашия сигнал
Спестяваме името на фирмата и магазина, за да не попречим на проверката на НАП по нашия сигнал

Магазин за китайски стоки издава касови бележки с йероглифи, вероятно укрива обороти, сигнализираха читатели.

На касова бележка от покупка вместо титуляр е изписано Facebook името на фирмата Haskovo, дължимата сума, следват йероглифите, вероятно китайски. Спестяваме името на фирмата и магазина, за да не попречим на проверката на НАП по нашия сигнал. Снощи, в края на работното време на магазина, екип на НАП го посети, пише Марица.

Нередовната бележка е издадена в събота, когато се смята, че рисковете при нарушения са по-малки. Така е и в края на работния ден. Досега в Хасково подобен случай не е регистриран. Най-вероятно става дума за софтуер за наличните стоки в магазина, свързан с принтер, който издава бележките. Такъв случай имаше наскоро в Бургас, където приходните инспектори затвориха 3 магазина заради укриване на доходи и нередовни касови бонове.

Няколко са големите магазини за китайска стока в града, те се радват на много клиенти заради ниските цени. Китайците обаче трябва да спазват българското законодателство, както останалите търговци, коментират хасковлии, получили бележката с йероглифи.

Източник: Марица
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари