НАП запечатва магазин за китайски стоки в Русе

4
"Тайни клиенти" два пъти пазарували от магазина, в който не издават касови бележки
"Тайни клиенти" два пъти пазарували от магазина, в който не издават касови бележки Снимка: Dunavmost / архив

Засилен контрол на търговците в Североизточна България извършват инспекторите от „Фискален контрол“ към ТД на НАП Варна.

Фискалните агенти следят за наличие на касови апарати, издаване на фискални бонове и реално отчитане на оборотите.

При извършване на контролна покупка в магазин за китайски стоки в Шумен на „тайните клиенти“ от НАП не е издадена касова бележка. Фискалните инспектори са извършили проверка на касовата наличност и отразеното на фискалното устройство и са установили, че само за два часа от отварянето на магазина разликата в касовата наличност е в размер на 1073 лева.

Магазинът е поставен под физическо наблюдение през целия ден, като в присъствието на данъчните оборотът е достигнал 10 538 лева. При извършена проверка в програмните продукти на НАП е установено, че за предходни периоди фирмата декларира дневни обороти средно от 1000 до 2000 лв. На търговецът е съставен акт за административно нарушение и магазинът е запечатан за срок от една седмица.

Магазинът за китайски стоки в Русе "Чайна сити" на бул. „Липник“ в кв.“Здравец“ също е посетен от инспекторите от НАП - Варна, където е извършена контролна покупка и за закупената стока не е издадена касова бележка. За да са сигурни, че това не е случайно, данъчните извършват повторна покупка, за която отново не им е издаден фискален бон. Този магазин също ще бъде запечатан за срок от една седмица от варненските данъчни. Откритите нарушения са три и за тях са издадени три акта. 

Инспекторите са ударили и магазин за обувки „Дани“ на „Александровска“. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари