Китай одобри първия закон за борба с тероризма в историята си

0
Всичките 159 депутати гласуваха за приемане на закона
Всичките 159 депутати гласуваха за приемане на закона

Постоянният комитет на Общокитайското събрание на народните представители одобри днес първият в историята на Китай закон за борба с тероризма. Всичките 159 депутати гласуваха за приемане на закона, съобщи ТАСС, цитирани от OFFNews

"Законът цели да се намери баланс между прилагането на законодателството в сферата на борбата срещу тероризма и законните интереси на гражданите", заяви на пресконференция председателя на комитета Ан Вейсин.

Точки в закона за борба с тероризма засягат отнасящи безопасността в интернет, като задължават доставчиците на телефонна и интернет връзка да предават на китайските власти кодовете за криптиране на информация. Също така паролите на потребителите на компетентните ведомства трябва също да бъдат предавани.

Освен това нормативно-правният акт задължава телекомуникационните компании да разполагат със сървъри и друго оборудване с личните данни на потребителите на територията на КНР.

Президентът на САЩ Барак Обама остро разкритикува законопроекта през март тази година. Според него тези законодателни норми принуждават чуждестранните компании, включително американските, да предават на правителството на КНР конфиденциална информация, и включват механизми, позволяващи да се следят и шпионират всички потребители.

Източник: OFFNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари