Китай прие нов закон за защита на жените

1
Това се случва за първи път от десетилетия
Това се случва за първи път от десетилетия

Това се случва за първи път от десетилетия

Китайските власти приеха закон, насочен към предоставяне на повече защита на жените срещу дискриминация, основана на пола, и сексуален тормоз, дни след като законопроектът бе внесен във висшия законодателен орган на страната след трета ревизия и широк обществен дебат, отбелязва Reuters, цитирана от БТА.

Агенцията подчерта, че промените в закона за защита на жените са първите по рода си за последните 30 г. Към настоящия момент обаче няма подробности за това какви точно са те. Озаглавен като "Закон за защита на правата и интересите на жените“, законопроектът бе внесен в Постоянния комитет на Националния народен конгрес (NPC) в четвъртък. NPC обяви на своя уебсайт, че законодателството е прието. Десетки хиляди хора са изпратили предложения за това, което искат да бъде включено в законодателството, допълниха от NPC.

Официалната информационна агенция Xinhua съобщи в четвъртък, че законодателството "засилва защитата на правата и интересите на групите в неравностойно положение като бедни, възрастни жени и такива с увреждания".

Според Xinhua работодателите ще бъдат държани отговорни, ако трудовите и социалноосигурителните права и интереси на жените са нарушени, а възпрепятстването на спасяването на станалите жертви на трафик и отвлечени жени занапред ще се тълкува като престъпление.

Изображения, публикувани онлайн в началото на тази година на жена с вериги, предизвикаха възмущение и предизвикаха дебат относно справянето с трафика на хора, особено в селските райони, където проблемът е налице от години.

 
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари