Кирил Вътев: Протестите на земеделските производители ще продължат

0
Очаква се в неделя премиерът Николай Денков да приеме представители на сектора заедно с финансовия министър Асен Василев
Очаква се в неделя премиерът Николай Денков да приеме представители на сектора заедно с финансовия министър Асен Василев Снимка: БГНЕС

Очаква се в неделя премиерът Николай Денков да приеме представители на сектора заедно с финансовия министър Асен Василев

Протестите на земеделските производители ще продължат, независимо какво бъде постигнато на насрочената с тях среща утре в Министерския съвет, заяви ресорният министър Кирил Вътев. Очаква се в неделя премиерът Николай Денков да приеме представители на сектора заедно с финансовия министър Асен Василев.

Нито един конкретен отговор не бе даден от министъра на земеделието Кирил Вътев, но с подчертана ирония той заяви, че поема цялата отговорност за протестите на земеделците в цяла Европа и дори за "зелената сделка", съобщава БНР. Без ирония обаче прогнозира, че у нас протестите на земеделските производители ще продължат и дори подкрепи част от исканията им:

"И аз бих застанал до техния протест срещу усложненията, които им причиняват зелените изисквания и ги правят нерентабилни на пазара и срещу намерението да бъдат атакувани от нелоялна конкуренция с дъмпингов внос от трети страни, не само Украйна. Има и други, които не изпълняват тежките стандарти по зелените изисквания".

Вътев не даде ясен отговор дали ще се намерят 500 милиона лева за т.нар. "украинска помощ" за земеделците, а на въпрос - как ще се изправят след разделението между самите земеделци по браншове, Вътев отговори:

"Земеделските производители не успя да ги обедини Александър Стамболийски като им е направил партия. Бих бил много горд ако аз успея да ги обединя имам огромното желание".

Нямаше отговор и на въпроса за бъдещето на Вътев в кабинета след ротацията. Срещата му с журналисти бе на спортна церемония, тъй като самият той има сериозен интерес към бойните спортове. Министърът на спорта Димитър Илиев също прогнозира бъдещето си в кабинета след ротацията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари