Кирил Петков: Зад вота стоят Борисов, Пеевски, Трифонов и Митрофанова

2
Тези хора се упражняват с дъвката "Македония", защото поискаха 40% от обществените поръчки да се разпределят в една тъмна стая в МРРБ
Тези хора се упражняват с дъвката "Македония", защото поискаха 40% от обществените поръчки да се разпределят в една тъмна стая в МРРБ

Премиерът Кирил Петков и председателят на парламентарната група на "Има такъв народ" Тошко Йорданов влязоха в нов спор по горещите теми от последните седмици - Република Северна Македония и парите за Министерството на регионалното развитие

По време на дебатите за вота на недоверие Йорданов реши да вземе думата, за да опровергае критиките, че ИТН влиза в "коалиция" с ГЕРБ, като подкрепя вота срещу кабинета. Той посочи, че оттеглянето на доверието е станало преди внасянето на вота от ГЕРБ, като мотивите на Слави Трифонов са били "лошата финансова политика и нарушеното коалиционно споразумение за Северна Македония", предава Actualno.

"Нашето оттегляне на доверието е заради двама души - Кирил Петков и Асен Василев. Кирил Петков работеше постоянно с "ятото" си от съветнички срещу националния интерес на България за РСМ", каза той.

Йорданов посочи два разговора, на които той е присъствал и за които смята, че Петков е нарушил националния интерес - на един от тях премиерът казал, че "трябва да измислим нещо по въпроса с езика на РСМ, защото македонците го искат", а на друга среща с Урсула фон дер Лайен се наложило Тошко Йорданов да поправи премиера, който "постоянно говореше за българско малцинство в РСМ".

Премиерът отговори веднага като Йорданов за това, че отново вади темата за РСМ по време на дебата за вота, който е срещу финансовата политика. "Тези хора се упражняват с дъвката "Македония", защото поискаха 40% от обществените поръчки да се разпределят в една тъмна стая в МРРБ. Не ви се получи. Съжалявам. Хората от вашата група ясно казаха защо сваляте правителството", каза той.

"Всъщност вотът на недоверие е заради 4 човека - първият, г-н Борисов, се страхува, че правосъдието ще дойде и до него. Г-н Пеевски се страхува, че неговите строителни фирми няма да получат милиардите, за които той може би има договорка с някой друг в тази зала", каза той.

Петков се обърна и към "Възраждане", без да ги назовава поименно, с думите: "Г-жа Митрофанова не е толкова страшна, може да не я слушате за всичко, което тя ви казва".

"Утрешният ден зависи от вас, хора. Не разрешавайте българската политика да зависи от 4 SMS-а на 4 човека, които не са в тази зала", завърши той, като уточни, че последният SMS ще дойде от Слави Трифонов.

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    4
    Damian Dark
    Всеки българин трябва да проумее, че про100 киро и "продължаваме измамата/измЯната" са заплаха за националната сигурност на България! Разберете го, той всеки ден психясва и бълва небивалици. Пак нещо руско му е виновно... Този човек е ментално дефектен! Партията им е заплаха за националната сигурност на БЪЛГАРИЯ!
  • 2
    3
    saj
    Карикатура е про100$ к!р0, който е чужденец, но е хибриден прердставител на сащ! Задачата му е да угоди на сащ и да доунищожава България! Про100$ е опасен на националната сигурност на България!
  • 5
    2
    darkaveng
    Боже, ма верно киро е много проз! Н. Пр. Митрофанова какво общо има с идиотите от "правителството" на фащ в България? Идиоти, сър, ма недоклатени!
  • 8
    1
    Киро,
    Лайно долно, сещаш ли се: Кой искаше да ни принуди да се ваксинираме? Кой въведе *зелен сертификат*? Кой искаше да ни продаде ДНК профилите на Amazon? Кой подписа със изродите от СЗО да отменят основните ни човешки права при *пЛандемии*, причинени от изкуствено създадени вируси в американските био-лаборатории? А кой постоянно лижеше минджата на Х. Мустафа и Урсула Лайняната? Кой искаше да помагаме с оръжия и пари уСраинските нацисти? Кой взе няколко милиарда заеми, от кого и срещу какво? Кажи, бе, PD-раст недоклатен: СЕЩАШ ли се кой, а?!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари