Кирил Петков: За един ден постигнахме повече, отколкото за всички години досега

1
Имаме два реални резултата, обяви премиерът в края на визитата си в Скопие
Имаме два реални резултата, обяви премиерът в края на визитата си в Скопие Видео: NOVA

Премиерът направи изявление в края на визитата си в Скопие

"Авиолинията София-Скопие ще стане реалност до 60 дни. Министрите на двете страни вече обсъдиха конкретни отсечки и начини за финансиране за линията".

Това заяви премиерът на брифинг след срещата в Скопие, предава NOVA.

Северна Македония няма териториални претенции, което е позитивен знак от тяхна страна. В момента имаме реални резултати – това, което досега не виждахме в нашите отношения”, допълни Петков.

Ще обсъдим прогреса на историческата комисия с настоящите членове и на тази база ще решим кое е най-добре за в бъдеще. Никой няма право да излиза от регламента, който сме договорили. Да, представям си работата на съвместните комисии и то много ясно. Тези хора трябва да се срещат по един път всеки месец. Пет са групите – тоест по една всяка седмица. Няма как да направим прогрес ако нямаме свършена работа. Който има против тези срещи, ще го водим, че има деструктивен начин на работа. Лично аз и премиерът Ковачевски ще реагираме, ако се случи подобно нещо”. Това заяви министър-председателят по повод въпроса за промени в начина на работа, структурата и състава на Съвместната комисия по историческите и образователни въпроси.

В най-скоро време очакваме да имаме посланик на РС Македония в София, както и на България - в Скопие. Надявам се това да се случи в следващите 60 дни”, сподели още Кирил Петков.

По повод финансирането на железницата между България и Република Севрна Македония, Петков обясни:

"Не сме влезли в детайли. Но мисля, че е немислимо в 21-и век да нямаме такава железопътна връзка между двете столици. Това трябва да остане в историята като пример за лошо управление на инфраструктурата и да приключи".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    3
    аз
    Тоя що винаги е ухилен като прясно наеван
  • 0
    2
    Най-добре го е казал поетът!
    https://www.youtube.com/watch?v=gr_meBgJxR0
  • 0
    1
    Хвалете ме уста
    Офффф, и тоя се уби от работа, горкият!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Разбрах, че си дала на всички мъже във фирмата.
- Ми нулева кръвна група съм, казаха, че мога да давам на всички.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари