Кирил Петков: „Възраждане“ бяха приготвили циркове и за днес

1
Не може да се опитват чрез политически натиск да изземат ролята на изпълнителната власт през парламента, заяви той
Не може да се опитват чрез политически натиск да изземат ролята на изпълнителната власт през парламента, заяви той Снимка: БГНЕС / архив

Не може да се опитват чрез политически натиск да изземат ролята на изпълнителната власт през парламента, заяви той

Съпредседателят на „Продължаваме промяната – Демократична България“ Кирил Петков каза, че не приемат условията на „Възраждане“ за спирането на демонтажа на Паметника на съветската армия, за да продължи работата на парламента. Пред журналисти преди днешното заседание на парламентарната комисия по външна политика той каза, че следващата седмица Народното събрание ще заседава извънредно, предаде БТА.

"Разбрахме, че пак са подготвили циркове тази сутрин от „Възраждане“. Затова решихме, че ще направим извънредно заседание в понеделник и вторник, защото не може да се опитват чрез политически натиск да изземат ролята на изпълнителната власт през парламента. Тяхното условие беше, че ако искате да работим трябва всичко да се спре по работата по паметника, коментира Петков. Ние такива условия не приемаме", категоричен бе той. По думите му най-малкото се намират в Народното събрание, където има законодателна дейност. "Понеделник и вторник ще заседаваме извънредно и се надявам, че дотогава политическите им фанфари ще спрат и ще можем да си свършим работата", каза още той.

На въпрос по темата Шенген и условието за премахването на транзитната такса за Унгария, Петков заяви, че гласуването на това в комисия е сигналът към Брюксел, че има политическо мнозинство за премахването на таксата. След гласуването в комисия премиерът може да приеме спокойно тази отговорност, че тази такса ще бъде премахната, каза още Петков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    12
    Бивш
    Вчера и днес показахме на цяла Европа ,що за стока сме ! А после ,защо не ни пускат в Шенген? Погледнете физиономията на Късопишков и всичко става ясно !
  • 1
    11
    До 8
    Прав си, тоя турчин с коментар 6 е редовен драскач в сайта, има агресивни пропутински нацистки позиции, нагъл и неграмотен е. Гнусен безродник и русороб, винаги завършва простотиите си с тая гадна турска псувня ли е, какво е, не сме длъжни да знаем. Само какво съчетание, а - хем долна копейка, хем рязана свиня!
  • -1
    10
    С.С.
    Обявена е пожарна опасност ! Комунистите газ пикаят и е опасно, наистина !
  • -2
    9
    В.П.
    Като падна МОЧА в София ,всичко червено полудя ! Но , вече е сформиран комитет за събарянето на плашилото до дома на културата в Русе ,и до първи май 2024 година ще се монтира паметник на цар Симеон Велики !
  • 5
    8
    до 6
    Не съм почитател на ПП, ама като гледам то вашия народ и родина май не са от европейския континент с тия турските лафове на всеки коментар :D
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари