Кирил Петков: Ужас - лъжа след лъжа! Озверели политици заблуждават обществото за катастрофата

0
Назначиха ми охраната заради заплаха за живота
Назначиха ми охраната заради заплаха за живота Снимка: БГНЕС

Назначиха ми охраната заради заплаха за живота

Съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков сподели допълнителни подробности за катастрофа, в която участва колата на НСО, с която се придвижва, и заяви, че инцидентът се използва с политически цели, за да се правят неверни внушения за него.

"Прочетох в последните дни ужасни спекулации и виждам, че за много хора няма граници на човешкото - всичко се използва за кални политически внушения. Няма да им отговарям, но е важно обществото да знае няколко факта, за да не го заблуждават озверели политици, за които очевидно граници няма", започва постът на Петков във Фейсбук.

Той разказва, че охраната му от НСО е била свалена през януари 2023 г. Впоследствие обаче такава му е назначена отново заради постъпила в МВР информация за директна заплаха за живота му. Решението за това е било взето от междуведомствена комисия, в която участват вътрешното министерство и другите служби.

"Знам, че заради промяната на нашата България, за която се боря, си навличам и много недоброжелатели. Моето семейство също е наясно с рисковете, които поемам. След този сигнал за заплаха се възложи и постоянно полицейско присъствие пред дома ми. Така че тази охрана въобще не е “придобивка” от властта и не пожелавам на никого поради такава причина да му се назначава охрана. Не се правя на герой, просто спекулациите по тази тема бяха ужасяващи и искам хората да знаят истината", обяснява политикът.

За случилото се той разказва, че по време на инцидента е седял на задната седалка отдясно, каквото е задължителното му място за сядане по протокол. Катастрофата става докато води конферентен разговор с екипа му. Петков отрича обвиненията срещу него, че колата е бързала за предизборно мероприятие. "Нито сме бързали за нещо, нито е имало инструкции да се бърза - поредни ужасни медийни спекулации", твърди бившият премиер.

Петков опровергава и друга информация, появила се в публичното пространство – че е претърпял друга катастрофа през 2021 г., която е била „покрита“ от тогавашния шеф на МВР Бойко Рашков. "Ужас - лъжа след лъжа. През януари 2020 г., много преди да вляза в политиката, в София, аз бях в позицията да отнема предимство на кръстовище, и минаващата кола ме удари в предната броня и я свали. Нито е имало пострадали, нито е било свързано с мен като политик и най-малкото някой ме е "покривал" за каквото и да било", обяснява съпредседателят на ПП-ДБ.

Петков казва, че поддържа връзка с лекарите на ранената в катастрофата жена. "Засега положението ѝ е стабилно и всички се надяваме с Божията помощ, тя да продължава да се подобрява. Ще продължа всеки ден да следя състоянието ѝ и, каквото зависи от мен, ще го направя, за да помогна", посочва бившият премиер.

"Знам, че е предизборна кампания, и много политици са абсолютно озверели, но истината трябва да се казва и даже критиките на база истина са много по-съдържателни, отколкото мръсни кални удари на база лъжа. Аз видях как си отиде един човешки живот и колко сме крехки всички, и знам, че трябва да сме по-смирени", завършва той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    8
    до 7
    Нима си му вярвал?!?!?! Да споделиш с какво толкова те е омаял, че си му вярвал? Защото той още отначало се самодефинира като измамник.
  • 2
    7
    Съжаляваме
    но на този измамник-кирчо повече не му вярваме! Излъга ни, че ще вкара гангстера боко-тиквата в затвора, ама като лапна властта взе, че се гушна с него. Повече не вярваме на тоя!
  • 8
    6
    Гошо Тъпото
    Много си прост кире,насра се.
  • 8
    5
    Към трети
    От твойта уста че на твойта глава,чукундур такъв проззззззттттт.Сладки думи редиш,галиш ми душата и сърцето На прав път сме значи щом биеш бастуна от яд и сереш на криво с кривият си гъз Говори,говори ми се в тоя дух сине адамов. Значи сте цайтаут. Капут.Гитлер капут 09.05.1945 г. 18.05.2024 г. .
  • 13
    4
    до 3
    Пич, пий си хапчетата навреме! Ние кики лъжеца вече го познаваме до болка! На чети за кики с дългия нос и речи кое не е истина?!? https://blitz.bg/analizi-i-komentari/kiril-petkov-patologichen-lzhets-s-psikhichno-razstroystvo_news987223.html
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, синът ми глътна 1 лев, ще умре ли?
- Глупости, колко депутати се нагълтаха с милиони, даже разстройство нямат!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари