Кирил Петков: Приехме стратегията „Общини без корупция“

0
Кирил Петков посочи, че вече няколко общини са пожелали да се сертифицират като такива без корупция. Това са Видин, Русе, Бургас
Кирил Петков посочи, че вече няколко общини са пожелали да се сертифицират като такива без корупция. Това са Видин, Русе, Бургас Снимка: БГНЕС / Архив

Министерски съвет прие стратегията „Общини без корупция“. Това каза в изявление служебният министър на икономиката Кирил Петков, предаде Агенция „Фокус“

Той изтъкна, че подобна стратегия на ниво местна власт не е била въвеждана много отдавна. Кирил Петков обясни, че инвеститорите виждат корупцията в България като най-голям риск за тях.

„С партньори като „Трансперънс Интернешънъл“ ще можем да въведем механизъм, по който да гарантираме, че общините, които се сертифицират като такива без корупция, ще имат контактна точка и към организации като „Трансперънс Интернешънъл“, за да гарантираме, че местната власт ще е добър партньор за тези инвеститори“, допълни икономическият министър.

Кирил Петков посочи, че вече няколко общини са пожелали да се сертифицират като такива без корупция. Това са Видин, Русе, Бургас. По думите му това ще увеличи инвеститорския интерес към България.

Докато всички говорят за политическите теми, ние приехме много сериозна мярка срещу корупцията и работим с бизнеса, за да сме сигурни, че мерките ще продължат по правилния начин. Докато съм служебен министър, няма да коментирам политически теми“, подчерта Кирил Петков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Преди време реших да тичам всяка сутрин по 30 минути. Ако някой ден пропусна, на следващият ден ще тичам с 30 минути повече. Утре сутрин ще тичам до 10-ти април!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари