Николай Денков обсъжда с румънския премиер присъединяването към Шенген

0
Европейският парламент одобри с голямо мнозинство нов призив за приемане на България и Румъния в Шенген
Европейският парламент одобри с голямо мнозинство нов призив за приемане на България и Румъния в Шенген Снимка: БГНЕС

Европейският парламент одобри с голямо мнозинство нов призив за приемане на България и Румъния в Шенген

Министър-председателят акад. Николай Денков заминава на еднодневно посещение в Румъния, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет. Той ще се срещне с премиера на северната ни съседка Марчел Чолаку.

В състава на българската делегация са също министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков, министърът на енергетиката Румен Радев, министърът на вътрешните работи Калин Стоянов и заместник-министърът на външните работи Елена Шекерлетова, предаде БТА.

В рамките на визитата в Румъния ще бъдат обсъдени напредъкът на съвместните транспортни проекти, присъединяването на двете страни към Шенгенското пространство, сътрудничеството в енергийния сектор.

Европейският парламент одобри преди два дни с голямо мнозинство нов призив за приемане на България и Румъния в Шенген. Това е поредният път, в който евродепутатите настояват Съветът на ЕС да постигне единодушие, след като готовността на двете държави бе отчетена още през 2011 година.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    робин худ
    Хората не могат да ги гледат тия боклуци те тръгнали делегаций да предвождат НИКОЙ НЕ ВИ ИСКА БОКЛУЦИ
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари