Кирил Петков поиска оставката на министъра на МВР

1
Не може хора да бъдат пребивани по заведенията
Не може хора да бъдат пребивани по заведенията Снимка: NOVA

Не може хора да бъдат пребивани по заведенията

Оставката на вътрешния министър Калин Стоянов иска парламентарната група на ПП-ДБ, обявиха от партията в парламентарните кулоари. Повод за това са проявите на насилие от полицаи по време на протестите срещу БФС снощи.

За искането им е уведомен и премиерът акад. Николай Денков, но от ПП-ДБ не казаха какъв отговор са получили.

"Ясно се обявяваме за оставката на Боби Михайлов, този човек трябва да си отиде максимално бързо", настоя Петков.

"Но също така искаме оставката и на Калин Стоянов, защото това, което всички видяхме, е недопустимо. Не може хора да бъдат пребивани по заведения. Калин Стоянов трябва да понесе своята отговорност", каза Кирил Петков.

Припомняме, че на кадри, излъчвани на живо в страницата във "Фейсбук" на инициативата "Правосъдие за всеки", се вижда ясно как полицаи удрят с палки хора в заведение в центъра на София.

Заведението се намира в Спортната палата, точно до мястото, където тази вечер станаха поредица от сблъсъци между полицията и протестиращите срещу ръководството на Българския футболен съюз фенове.

На кадрите се вижда как униформените влизат в заведение и започват да удрят с палки, дори и един човек, който видимо не е проявил агресия и стои с вдигнати във въздуха ръце. Посетители на заведението разказват след това пред "Правосъдие за всеки", че там не е имало провокатори, а само футболни фенове, които са гледали мача между България и Унгария по телевизията. Твърдят, че на място е имало и унгарски футболни фенове, които са си тръгнали веднага щом са влезли униформените. В началото на видеото се чува и мъжки глас, който казва "Пия бира. Защо ме удряш".

Задържаните снощи при ескалацията на напрежението в София след протеста срещу ръководството на БФС са 33-ма, сред тях има и непълнолетни. Трима от тях са задържани заради запалването на бус, останалите - за други противообществени прояви.

"Няма полиция в света, която да остави вандали да унищожат имущество. Ако не бехме приложили мерки, щяха да пострадат много невинни жертви и да има повече щети", каза директорът на СДВР Любомир Николов.

Ако не бяхме взели мерки, можеше да има жертви. Провокаторите се появиха, когато протестът стана над 4000 души, казаха от столичната полиция.

От огледите до момента е ясно, че е счупена витрина на Министерството на спорта, а после феновете са се скрили в съседния бар. Пострадалите полицаи са над 30, част от тях са в болница. Освен запаления бус на общинска полиция, има и пострадали коли на цивилни граждани и патрулки, сочи огледът на мястото на инцидента Организаторът на протеста се е е заявил като фен на ЦСКА. Тестове за употреба на алкохол на място не са правени. Но всички бяха предупреждавани 15 минути да се оттеглят, посочи заместник-директорът на СДВР Стефан Иванов.

Очаква се всички, които имат щети по коли и сградите си днес, да заявят това.

Фенове и полицаи пострадаха при вчерашния протест срещу ръководството на Българския футболен съюз в София. По информация от Спешна помощ 24 са пострадалите след протеста. На място са били изпратени 17 линейки. 7 от пострадалите са хоспитализирани - един във ВМА, един в ИСУЛ и петима в Пирогов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -5
    6
    към оставки
    Ти пък от къде знаеш,беше ли там лично да видиш и да се запознаеш? Туй ли ти е "мъжкото" ?
  • -2
    5
    вътрешен глас
    Кире,сине имам чувството че за вашето правителство бяха дошли ама не успяха с организацията.Да са пазите деца мили.😎🤬😡🤧😎🤬😡🤧🌛🌜тъй ,тъй за тебе,Асеня,Тагаренко,Бочко,Ицо,Наско Генерала,Делянчо,Мончо и други пеещи в общият хор фризьори и фризьорки,да пиле нежно и глас безроден.U.S. базата да е по близо до вас.Към другите тунели от долу направете още един към "Посолството".
  • 5
    4
    ОСТАВКИ!!!
    БРАВО! Мъжкарско поведение на Премиера! Самозабравилата се Перука и кликата му, както и шефът на СДВР и заместниците му трябва незабавно да си подадат оставките! НЕЗАБАВНО!!!
  • -5
    3
    Да е ясно,лично мнение
    Травестити и педали не може и не бива да управляват държава.
  • -6
    2
    Българска Работа
    Всички знаят че това е Българска Работа и зад тази работа всъщност стои и цели друга работа.Киро и татко му пак ли не разбраха че министеро му е виновен? Не закачай полицаите ,глупак култивиран!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари