Георги Ганев: Сглобката ще оцелее поне до европейските избори

1
Според него някой трябваше да понесе морално-политическа отговорност за случилото се на протестите срещу БФС
Според него някой трябваше да понесе морално-политическа отговорност за случилото се на протестите срещу БФС Снимка: БНТ

Според него някой трябваше да понесе морално-политическа отговорност за случилото се на протестите срещу БФС

Поне до европейските избори ми се вижда как ще има причини да продължава да съществува конфигурацията, а за след това ще видим какво ще стане. Това заяви в "Говори сега" по БНТ депутатът от Парламентарната група на "Продължаваме промяната – Демократична България" Георги Ганев.

Според Ганев политическата цена за голяма част от реформите в здравеопазването е доста висока. Идеите за повече пари за профилактика в съчетание с добра терапия звучат добре, но са трудно осъществими.

"Тези огромни потоци пари, които вече са над 8 млрд., текат през здравната система държавни пари, те създават около себе си интереси. Тези интереси ще се съпротивляват. Това не е популярна работа", каза той.

Той коментира и решението, което се взе за намаляване на кешовите плащания до 5000 лв.

"Виждам това решение като административно ограничение върху свободата на българските граждани без да съм убеден, че ще има някаква полза за държавата и обществото от това. Това е доста шоков спад", коментира Ганев.

Според него правителството работи приоритетно за изсветляване на сивата икономика.

"Един от напълно валидните аргументи на опозицията е, че натоварваме с административна тежест и тези, които са изрядни и лоялни към държавата, само защото някои хора бягат по тъча", обясни Ганев.

Георги Ганев каза, че към момента, на ниво парламентарна група, няма някакви сериозни планове за действие за сваляне на вътрешния министър.

"Иначе му искаме оставката, от него зависи дали ще я подаде или не", каза Ганев.

Според него някой трябваше да понесе морално-политическа отговорност за случилото се на протестите срещу БФС.

"По този казус се създаде временна анкетна комисия и ще се изследват сериозно фактите и обстоятелствата около протеста", заяви Георги Ганев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари