Кирил Петков и Урсула фон дер Лайен се запознаха с проекти на иновативни български фирми

0

Премиерът Кирил Петков и председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен посетиха Софийския университет „Св. Климент Охридски“

По линия на Механизма за възстановяване и устойчивост ще се окаже помощ на страната ни да развие изследователски университети, които ще помагат за установяване на силна връзка между науката и бизнеса. Модернизацията на висшите училища ще допринесе за засилване на иновациите и на технологичното развитие на България. #NextGenEU

Във висшето училище Кирил Петков и Урсула фон дер Лайен се запознаха с проекти на иновативни български фирми, които са добри примери за стартиращи високотехнологични стартъпи.

ЕндуроСат е българска ĸoмпaния в cфepaтa нa ĸocмичecĸaтa индycтpия. Има над 100 служители и cи пapтниpa cъc ЅрасеХ, НАСА и Европейската космическа агенция. Разполага с над 300 системи в орбита.

"Дронамикс" е технологичен стартъп, който работи по създаването на безпилотни самолети за доставки на товари. Българската компания е разработила собствен дрон, като крайната й цел е да улесни логистиката и начина на пренасяне на товари.

Българската финансово-технологична компания Пейхоук е първата стартираща фирма, оценена от инвеститори на над 1 млрд. долара. Пейхоук предоставя фирмени дебитни карти и платформа за управление на разходи в над 30 държави.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    4
    Харвардски путьо
    Голямо лизане на дърти минджи е паднало!
  • 0
    3
    До 2
    Явно и днес си заредил лайномета,но имаш пропуски на няколко теми,дай по сериозно!!
  • 3
    2
    русенец
    Ама ти какво очакваш от унгарска банка с български служители. Най-слабата и отвратителна банка. Съществува благодарение на пенсионерите, които като зомбирани не искат и да чуят за друга банка. Даже моята тъща най-прилежно си разхожда спестовната книжка. А в тази нагла банка си изтеглих всечки пари още преди 8 години, когато за теглене на влог 2 дена след падежа ми искаха неустойка и ми удържаха от парите тази неустойка. Няма друга банка, която да прави такъв грабеж. Като не отидеш на деня - падежа, губиш лихвата за тези дни, които си просрочил, но не и да ти удържат някакви неустойки. Ама маджарска му работа, далеч от Европа.
  • 6
    1
    Хей живот, здравей,...
    Да бяха дошли да се поразходят из Русе, да видят опашките от пенсионери пред офиса в центъра на една банка, бивша спестовна от времето на соца. Из града банкоматите й са празни откъм пари, и то в деня на изплащане на пенсиите. Не е за първи път. В нашия квартал 4 от 7 дни в седмицата банкоматът няма пари. НЯМА ПАРИ. Банкоматите се обслужвали от някаква фирма, коята ги навестявала един път седмично.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари