Кирил Петков: Радостин Василев ще извади 10 часа записи с компромати

1
Според Петков, те са обработени и синтезирани в 4 минути, в които има внушения
Според Петков, те са обработени и синтезирани в 4 минути, в които има внушения Снимка: БГНЕС

Според Петков, те са обработени и синтезирани в 4 минути, в които има внушения

Кирил Петков обяви, че политици от коалицията са били записвани по време на работни групи, срещи и заседания на Изпълнителен и Национален съвет.

"Широкият обхват говори, че са използвани записващи устройства в нашите централи и в сградите на Народното събрание, извадки от видеоразговори и телефони. Тези действия са работа на службите и дълбоката държава с цел дестабилизация и провал на преговорите за съставянето на правителството., каза той, цитиран от OFFNews.

Петков добави, че ръководителите на службите знаят, че ако се състави кабинет, ръководствата им ще бъдат сменени, а прокуратурата - че минат ли законопроектите, то тя ще бъде прочистена от задкулисието.

"Реално службите и прокуратурата знаят, че е дошло време разделно - или ние ще успеем да сменим тях, или те ще разбият нас, а България ще остане превзета държава."

Той добави, че като инструмент е използван Радостин Василев, който Петков определи като "емоционално нестабилен политик".

В своя фейсбук профил Радостин Василев обяви, че свиква пресконференция във връзка с коалицията между ПП-ДБ и ГЕРБ.

Петков припомни казуса около поискания от Гешев имунитет на Василев. По думите му първо Радостин Василев е поискал да не го дава, а парламентарната група го е подкрепила. След това изненадващо той решава да се откаже от него. Петков официално потвърди и информацията, че Василев е поискал да е министър на спорта, но му е било отказано, което го е довело до "тези емоционални състояния".

Лидерът на ПП заяви, че Василев се е похвалил, че има подкрепата на "държавни центрове на власт", и лица от тъмния сектор, които го подкрепят.

"Неговата нереалистична надежда е да започне свой политически проект в утрешния ден, като по негови думи, помогне да взриви държавата".

Петков заяви, че записите са манипулирани и извадени от контекст и цитира част от тях:

"Бойко Борисов е само медиен противник. Ще изперем Борисов. Той е наш приятел. Христо Иванов е измислил начин да не се вдига имунитета на Борисов и реално има схема за неговото пазене. Мария Габриел е само жена на мъжа си, няма политическа тежест и е само политически пленник. Службите ще бъдат сменени изцяло и новите назначения са съгласувани с посолствата. Няма да се борим с корупцията, не ни трябва Фалконе, няма да се борим с мафията."

Петков добави, че в записите има внушения за Урсула фон дер Лайен, Шарл Мишел и други европейски политици, с които се цели създаването на дипломатически скандал. Той добави, че се споменават и имена на бъдещи номинации за кметове. По думите му Радостин Василев разполага с над 10 часа записи, които са обработени и синтезирани в 4 минути, в които има внушения.

Петков намекна, че зад "активното мероприятие" стои президентът Румен Радев. Той изтъкна, че Николай Денков и Мария Габриел са съобщили, че има разбирателство за втория мандат, но въпреки това Радев бави връчването на втория мандат.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    123
    Долна, либерална щатска курва. Присади си 3Д принтирана матка с цици и ще гласувам за теб. Дотогава ще те целя с камъни ако те мерна някъде. Отпадък !
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари