Кирил Петков: Да се правят смени на министри за чисто политически цели не е целесъобразно

0
Минимален брой смени на министри ще даде по-голямо спокойствие на обществото, смята съпредседателят на „Продължаваме промяната“
Минимален брой смени на министри ще даде по-голямо спокойствие на обществото, смята съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Снимка: БГНЕС

Минимален брой смени на министри ще даде по-голямо спокойствие на обществото, смята съпредседателят на „Продължаваме промяната“

Минимален брой смени на министри в кабинета при предстоящата ротация ще даде по-голямо спокойствие на обществото, коментира тази вечер пред журналисти във Варна съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков.

По думите му формацията ще подкрепи Мария Габриел да заеме поста на министър-председател, Николай Денков да бъде със специален статут на вицепремиер, Асен Василев да бъде финансов министър.

Ако има министри, които не са си свършили работата и не са си изпълнили програмата, трябва да бъдат ревизирани, допълни Петков. Според него оценката трябва да се даде от Габриел и Денков. Да се правят смени за чисто политически цели не е целесъобразно, коментира Петков, предаде БТА.

Петков каза още, че при вземането на решения за смени в кабинета трябва да се имат предвид и оценките на браншовите организации. По думите му вече се дават такива, но са твърде разнопосочни.

По думите на Петков правителството, с подкрепата на парламента, разработва антиинфлационна програма по категории, която да позволи до няколко месеца инфлацията в страната да стане една от най-ниските в Европейския съюз. Той добави, че се водят разговори и с мобилните оператори, като идеята е да се намери компромис и цените да останат приемливи. Целта е инфлацията в страната да падне чрез различни мерки, но като се има предвид, че пазарът е свободен, посочи Петков. По думите му след разговорите с мобилните оператори, ще се предприемат стъпки в областта на храните.

За предстоящите евроизбори Петков съобщи, че партията ще подреди листата си след провеждането на вътрешни избори. Водачът ѝ ще бъде Никола Минчев. Кои ще заемат останалите места обаче ще реши чрез гласуване Общото събрание, обясни Петков. Според него този демократичен подход ще докаже, че целта на тяхната партия и начинът, по който управляват, е да се издигат независими хора, на конкурентен принцип, а не посочени от София. Всеки ще има равен шанс да се състезава да бъде в листата за евродепутати, обобщи Петков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари