Кирил Петков: Ако обявим Митрофанова за персона нон грата, това е скъсване на взаимоотношенията

0
Според премиера е по-целесъобразно, ако такава стъпка се предприеме тя да е на ниво ЕС
Според премиера е по-целесъобразно, ако такава стъпка се предприеме тя да е на ниво ЕС

Според премиера е по-целесъобразно, ако такава стъпка се предприеме тя да е на ниво ЕС

Ако обявим руския посланик Елеонора Митрофанова за персона нон грата, това е скъсване на взаимоотношенията. Това заяви премиерът Кирил Петков пред журналисти в НС.

„До този момент, според мен, се е държала непристойно за един дипломат. Ние отзовахме 10 дипломати от посолството, направили сме и няколко забележки, привлякохме нашия посланик за консултации. Следващата стъпка е обявяването ѝ за персона нон грата, припомни Петков, цитиран от NOVA.

Според него е по-целесъобразно, „ако такава стъпка се предприеме тя да е на ниво ЕС. Няма страна в ЕС, която да го е направила”, допълни Петков.

И допълни, че безопасността на нашия кораб край Мариупол зависи и от руската страна.

„Когато се взимат такива решения, трябва да се разглежда цялостната картинка”, каза Петков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    2
    русенец
    Преди малко коментирах думите на другия бърборко, оня с погледа, че след като за всичко ще искаме разрешение и ще питаме Брюксел, то най-добре да разкараме народното събрани, правителството, половин милион софиянци, бачкащи на скъпо платени държавни длъжности, да разкараме и дипломатите си и да станем махала на Брюксел примерно. А колкото до това, че обявяването на посланик за персона нон грата било скъсване на дипломатически отношения, то Кирчо има много здраве от Харвадския поп. Просто путьото може би се осети , че стигна по-далеч в джавкането с г-жа Митрофанова, отколкото му стиска и може да понесе и затова даде заден. Не съм очаквал да го кажа, ама Тиквата ми липсва все повече!
  • 6
    1
    Тоя
    Смешко за всичко иска да взема решение Европейския съюз вместо него и за какъв чеп си ни тогава проформа министър председател.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какви са сезоните в България?
- Агне, таратор, риба, прасе.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари