Кирил Ананиев: Президентът изрече поредната неистина за актуализацията на бюджета

0
Той обвини правителството в оставка, че не е направило актуализация на бюджета
Той обвини правителството в оставка, че не е направило актуализация на бюджета

Отпускат се 83 млн. лв. допълнително за възнаграждения на медицинския персонал

"Сутринта при връчването на мандата президентът изрече поредната неистина, като правителството в оставка, че не е направило актуализация на бюджета."

Това каза министърът в оставка Кирил Ананиев на среща с премиера в оставка и лидер на ПП ГЕРБ Бойко Борисов, става ясно от видеоклип във „Фейсбук“.

Във връзка с извънредната епидемична обстановка, днес с министър Ангелов предложихме и се проект на постановление, с което се одобряват допълнителни средства от 83 млн. лв. за допълнителното нетно възнаграждението от 1000 лв. за медицинския персонал и структурите към Министерството на здравеопазването. От тях 23 млн. лв. са за персонала в структурите на Министерството на здравеопазването, които са на първа линия, а останалите 60 млн. лв. са за всички останали медици, които работят на първа линия“, каза още той.

Сутринта при връчването на мандата и неговото връщане от втората политическа сила, президентът на Република България изрече поредната неистина. Той обвини правителството в оставка, че не е направило актуализация на бюджета, с което лишава от социални плащания българските граждани. Държа да заявя, че всички разходи, приети със Закона за държавния бюджет, са финансово осигурени. Извънредните допълнителни разходи, свързани с COVID-19 в това число за бизнеса и семействата, са осигурени не само за месец май, но и за месец юни. Тези средства от 83 млн. лв. са за май и юни“, посочи Ананиев.

Премиерът в оставка Бойко Борисов заяви: „Колко седмици имаме още? Няма ли да си ходим? Цялото лято искаха да си ходим, а сега един месец продължават да се мотаят. Те трябваше вече да имат правителство, да са актуализирали бюджета и да са направили каквото искат – каквото са лъгали хората.

През следващата седмица с министър Сачева ще внесем поредния проект на постановление, с което ще одобрим 240 млн. лв. за социално-икономическите мерки за подкрепа на семействата и бизнеса“, заяви Ананиев.

Премиерът в оставка Бойко Борисов посочи: „Днес за над 20 000 жени увеличаваме пенсиите с 10%, за децата от 1-ви до 7-ми клас и за 4-годишните включително, даваме общо 30 млн., за да могат тези, които не влизаха в клас, да започнат да се социализират, за да не попадат после в престъпните организации или да са на социални помощи. Това са патриотични неща и затова патриотите тук ни подкрепят“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари