Киев обеща на Русия „изненади“

0
Киев готви редица „неочаквани“ претенции към Русия
Киев готви редица „неочаквани“ претенции към Русия

Постоянният представител на Украйна за ООН Владимир Елченко заяви, че Киев готви редица „неочаквани“ претенции към Русия и те ще бъдат озвучени на 72-ата сесия на Генералната асамблея на ООН, предаде РИА Новости, позовавайки се на интервю на Елченко дадено за украинското издание „Укринформ“.

Има ред инициативи, които не искам в момента да озвучавам, за да не разкрием картите си пред нашия бивш стратегически партньор, в аванс. Но те трябва да са уверени, че по пътя си ще срещнат немалко неочаквани неща“, заяви Елченко, предава Агенция Фокус. Той добави, че украинската страна има „много въпроси“, които има намерени да повдигне.

Дипломатът напомни, че на Генералната асамблея ще има шест основни комитета, които „обхващат сферите на икономиката, правата на човека, международното право, информацията“. Той посочи, че във всяка от тези области „могат да бъдат намерени много моменти, които Москва, или е нарушила, или просто не изпълнява“. Според неговите думи, всички те се касаят до Донбас или Крим.

Освен това, постоянният представител съобщи, че на 16-и октомври в Ню Йорк ще се състоят изборите в Съвета за правата на човека на ООН. Той изрази надежда, че Украйна ще попадне в новия състав на тази структура.

Ние, за радост, нямаме конкуренти в източноевропейската група. Там ще можем да поставим множество въпроси, и за Крим, и за Донбас, в контекста на правата на човека“, заяви той.

По-рано Заместник-ръководителят на администрацията на президента на Украйна, Константин Елисеев, съобщи, че представителите на Украйна в ООН са предали на партньорите в Съвета за сигурност, проект за резолюция за изпращането на миротворчески контингент на ООН в зоната на конфликта в Донбас.

Източник: Агенция "Фокус"
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари