Урсула фон дер Лайен: Присъединяването към ЕС ще бъде най-голямата победа за украинците

0
Фон дер Лайен призова за осигуряване на постоянна финансова помощ от ЕС за Киев
Фон дер Лайен призова за осигуряване на постоянна финансова помощ от ЕС за Киев Снимка: Урсула фон дер Лайен / Instagram

Фон дер Лайен призова за осигуряване на постоянна финансова помощ от ЕС за Киев

Присъединяването към ЕС ще бъде най-голямата победа за украинците, заяви днес председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен в изказване пред Европейския парламент в Страсбург. Тя говори в навечерието на заседанието на Европейския съвет в Брюксел утре и в петък, когато ще бъде обсъдено и разширяването на ЕС.

Фон дер Лайен нарече времето от началото на руското нахлуване в Украйна "две болезнени години". Помним цялата болка, която (руският президент Владимир) Путин причини на невинните украинци, както и на европейците с енергийното изнудване. В тези мрачни дни имаше и светлина в смелостта на украинската съпротива, в радостта на освободените от руската окупация, в съпричастието на целия европейски континент с украинското общество. Европа остана единна, Украйна устоя и заради това, че европейците отвориха сърцата си и домовете си, заради европейската финансова и военна помощ, посочи тя.

Десетки хиляди руски войници губят живота си или биват ранявани всяка седмица. Украйна пое по пътя на присъединяването към ЕС. Путин не само не постигна стратегическите си цели, но понася огромни загуби. Неговата загуба не означава непременно победа за Украйна, обобщи Фон дер Лайен.

По нейните думи Киев полага огромни усилия за изпълнението на изискванията за започване на преговори за присъединяване към ЕС. Страната отчита ясен напредък по поставените цели, отбеляза председателят на ЕК. Фон дер Лайен призова за осигуряване на постоянна финансова помощ от ЕС за Киев. Трябва да дадем на Украйна това, от което има нужда, за да бъде силна днес и още по-силна утре при преговорите за дълготраен и справедлив мир, настоя председателката на Еврокомисията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    9
    До 5
    На този етап го духате ти и господарите ти - господарите ти го духат по принуда, ти го духач защото си еврогейски духач по принцип
  • -3
    8
    ******************************************************************************************************
    Е, тъй, тъй, това наистина ще е най-голямата победа на Усрайна, щото друга (перемога) няма да има! Слава России!
  • -2
    7
    бесарабска гладна проститутка
    тази е по проста и изкукуригала дори и от мен.
  • 6
    6
    абе,
    нас що не ни приемат в шенген при изпълнени условия, а украйната ще я приемат без да изпълнява условията?!??!?
  • -4
    5
    EC
    Условията за членство са страните да се борят за свободата и демокрацията срещу Рушлямските агресори и окупатори! Изпълнение на Украйна на 200%! Путлерчо ще го ДУХА под вода!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари